• -1C Novo mesto
  • 23:04
  • Sre, 17.01.2018
  • Prijava
  • Registracija

Naj bo iskanje službe izziv

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V sodobnem času ni dovolj samo spremljati prosta delovna mesta na zaposlitvenih portalih, ampak je potrebno tudi znati tržiti samega sebe.

V času recesije se je iskanje službe spremenilo. Danes iskanje službe predstavlja pravo delo. Iskalec službe mora biti inovativen, da lahko konkurira velikim številom brezposelnih. Med sodobne metode iskanja službe zagotovo spada ustvarjanje lastnega profila na družabnih omrežjih kot sta LinkedIn, Facebook. Že med študijem si poskusite pridobiti čim več praktičnih znanj.

Ne obupajte
Prosta delovna mesta so, a niso objavljena na zaposlitvenih portalih. Objavljena so na drugih internetnih straneh in na družabnih omrežjih.
Prvi korak pri iskanju službe je, da analizirate sebe, svoja znanja in želje. Nato si naredite izbor delodajalcev, jih preverite, sestavite ustrezni življenjepis in spremni dopis, nato se prijavite na delovno mesto pri pristojni osebi. Vedno jih čez nekaj dni pokličemo. Morate biti vztrajni. Mogoče jim ponudite 1 mesečno brezplačno delo, da si pridobite izkušnje in se prikažete v dobri luči. Če boste vztrajni, se boste zdeli delodajalcu zanimivi.

Priprava spremnega pisma in življenjepisa
Spremni dopis napišite čim bolj udarno, z domišljijo, čim bolj trženjsko. Na kratko napišite kakšno korist lahko prinesete delodajalcu.
Glede same oblike je modro slediti trendom, saj se oblike življenjepisov konstantno spreminjajo. Življenjepis mora spodbuditi zanimanje bralca, saj tekmuje s celo vrsto drugih dokumentov. Poudarite kakšne koristi lahko prinesete delodajalcu in svoj življenjepis prilagodite delodajalcu. Lahko se predstavite tudi preko video posnetka ali z slikovnim in grafičnim materialom, dodajte tudi nekaj barv za označevanje različnih delov življenjepisa.

Javni razpisi, ki jih ponudite delodajalcem na razgovoru
Razpisi, ki so trenutno aktualni so Javna dela 2015, Delovni preizkus za mlade in iz faksa takoj praksa. V pripravi je tudi razpis Usposabljanje na delovnem mestu. V skoraj vsaki regiji pa se tudi izvajajo razpisi Podjetno v svet podjetništva. Izvajajo jih Regionalne razvojne agencije (za občino Sevnica npr. Regionalna razvojna agencija Posavje). Vsi razpisi so podrobno opisani na spletni strani Zavoda za zaposlovanje RS in RRA Posavje… Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije izvaja različne programe štipendiranja in sofinancira kadrovske štipendije delodajalcem. Preučite razpise in jih v prijavi in na razgovorih omenite delodajalcem. Izpostavite glavne prednosti razpisov.

Iz faksa takoj praksa
S tem programom vam je omogočena spodbuda v višini 6.000 EUR za prvo zaposlitev mladih brezposelnih z izpopolnjevanjem za konkretno delo. Njihovo zaposlitev mora delodajalec ohraniti najmanj eno leto. Javno povabilo je odprto do 30. 6. 2015.

Delovni preizkus za mlade 2015

Delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa za mlade brezposelne, prijavljene pri Zavodu. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. 9.2015.

Javna dela 2015
Javno povabilo za izvajanje programov javnih del v letu 2015 je odprto od 5. decembra 2014 do porabe sredstev, vendar najdlje do 7. oktobra 2015. Od 12. januarja 2015 je za program na voljo skupaj 33,66 mio EUR. Od 22. 1. 2015 je javno povabilo odprto samo še za razvojne programe socialnega podjetništva.

Usposabljanje na delovnem mestu
Usposabljanje na delovnem mestu in povračilo stroškov usposabljanja za brezposelne, ki so najmanj 3 oziroma 6 mesecev prijavljeni pri Zavodu.

Podjetno v svet podjetništva
Operacija Podjetno v svet podjetništva je namenjena spodbujanju podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe ter spodbujanju odpiranja novih delovnih mest. Temeljna ideja operacije je ponuditi udeležencem, izbranim na javnih pozivih, strokovno pomoč in dodatna usposabljanja, ki jih potrebujejo pri razvoju podjetniške ideje v delujoče podjetje.

Javne razpise s spodbudami za zaposlovanje in usposabljanje objavljajo še nekatere druge institucije:
• Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,
• Ministrstvo za gospodarstvo (MG),
• Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije (Ad futura),
• SPIRIT Slovenija – javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovacij, razvoja, investicij in turizma.

Poiščite zaposlitev v Evropi
Obiščite portal EURES. To je evropska zaposlitvena mreža, ki nudi zaposlitvene možnosti pri evropskih delodajalcih. Evropski javni zavodi za zaposlovanje objavljajo vsa aktualna prosta delovna mesta delodajalcev, specializiranih agencij za zaposlovanje in drugih partnerskih ustanov.

LinkedIn
Omrežje LinkedIn uporablja preko 332 milijonov članov, več kot 4 milijone podjetij v več kot 200 državah. V omrežju LinkedIn se povezujejo podjetja in tudi vodilni v posameznih podjetjih. Naredite si svoj profil in ga delite z ostalimi.

(P.U.)

Napovedi rasti zaposlenosti delodajalcev za prihodnjega pol leta
Napovedi delodajalcev za prihodnjega pol leta, so optimistične. Za prvo polletje 2015 delodajalci napovedujejo 0,5 % rast zaposlenosti. Iščejo se delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, varilci, vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev, delavci za preprosta dela pri nizkih gradnjah, drugi delavci za preprosta dela, zidarji, prodajalci, natakarji, vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev ter kuharji.
Obveščamo vas, da je Zavod RS za zaposlovanje v decembru 2014 in januarju 2015 izvedel anketo na reprezentativnem vzorcu delodajalcev, ki zaposlujejo 10 ali več delavcev. V anketiranje je bilo zajetih 8.874 podjetij in organizacij, vprašalnik pa je izpolnilo 4.613 delodajalcev, pri katerih je bilo zaposlenih skoraj 370 tisoč oseb. S pomočjo ankete so zbrali podatke o napovedih zaposlovanja v prihodnjih šestih mesecih.
Dobrih 20 % delodajalcev, sodelujočih v anketi, pričakuje večje povpraševanje po njihovih proizvodih oz. storitvah. Za prvo polletje 2015 delodajalci tako napovedujejo 0,5 % rast zaposlenosti. Najbolj optimistični so delodajalci iz drugih raznovrstnih poslovnih dejavnosti, kamor se uvrščajo tudi agencije za zaposlovanje, gradbeništva, gostinstva, kmetijstva, rast pa napovedujejo tudi delodajalci iz predelovalnih dejavnosti, medtem ko dejavnost trgovine napoveduje manjši upad zaposlenosti.
Po podatkih, ki so jih pridobili iz ankete, podjetja tako napovedujejo, da bodo zaradi zaposlitev na nova delovna mesta, kot tudi zaradi običajne fluktuacije zaposlenih, v naslednjih šestih mesecih potrebovala dobrih 16 tisoč novih delavcev, ki jih bodo ali zaposlila ali pa najela preko agencij. Najpogosteje bodo iskali delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, varilce, voznike težkih tovornjakov in vlačilcev, delavce za preprosta dela pri nizkih gradnjah, druge delavce za preprosta dela, zidarje, prodajalce, natakarje, vzgojitelje in pomočnike vzgojiteljev ter kuharje. (Vir: Zavod za zaposlovanje RS)

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Slovenija ostaja na EP, nad EHF z vsemi pravnimi sredstvi!

17.01.2018
Rokometna zveza Slovenije je ukrepala zrelo in trezno. ZAGREB, NOVO MESTO - Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji izredni seji v Zagrebu sprejelo enotno odločitev - Slovenija ne bo zapustila EP, bo pa svojo ...

Umrl novinar TV Slovenija

17.01.2018
Upokojil se je leta 2005. LJUBLJANA – Na nacionalni televiziji žalujejo. V 74. letu se je poslovil dolgoletni novinar TV Slovenija Vili Guček. Po poročanju informativne oddaje Odmevi je umrl med smučanjem na druženju ...

Nova pritožba Slovenije, odločitev o odhodu prestavljena na 16.00?

17.01.2018
Črnogorci so na prvenstvu izgubili dve tekmi – proti Nemčiji (19:32) in Makedoniji (28:29). NOVO MESTO, ZAGREB - Slovenski rokometaši še niso zapustili evropskega prvenstva. Ali bodo to sploh storili bo znano danes pred ...

Ob 12. uri napihala in povzročila nesrečo

17.01.2018
Zoper povzročiteljico nesreče bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo. SEVNICA - Okoli 12. ure so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ...