• 2C Novo mesto
  • 07:07
  • Pet, 16.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Primerjajte cene TOPLOTNIH ČRPALK, ogrevalnih in hladilni sistemov. Pridobite do 10 ponudb!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ali ste vedeli, da pri uporabi toplotne črpalke:

  • ·         privarčujete pri stroških ogrevanja tudi do 50%
  • ·         zmanjšate emisije CO2
  • ·         lahko pridobite subvencijo Ekoslada in dobite povrnjenih tudi do 25% vloženih sredstev
  • ·         viri energije, ki jo uporabljajo toplotne črpalke so brezplačni, naravni in okolju prijazni
  • ·         sistem toplotne črpalke je zelo enostaven in hkrati genialen

Sistem toplotne črpalke je alternativa uporabi fosilnim gorivom. Sončna energija, toplota shranjena v zunanjem zraku, zemlji ali podtalnici se koristi za ogrevanje in pripravo sanitarne vode.

Raziskava trga

Naredili smo raziskavo trga in enako povpraševanje za toplotno črpalko poslali desetim podjetjem in pridobili ponudbe z zelo različnimi cenami. Zanimalo nas je zakaj se cene razlikujejo in kakšna je kvaliteta posameznih črpalk. Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri prave?

Ugotovili smo, da do razlik med cenami prihaja, ker imajo ponudniki različna zastopstva, različne nabavne cene in obseg del vključen v ceno storitve. Nekateri proizvajalci denarja ne vlagajo v oglaševanje in zato lahko kupcem ponudijo nižjo ceno. Pravtako različni proizvajalci različno oblikujejo in vrednotijo svoje storitve.  Predlagamo vam, da se pri izbiri vedno dobro pozanimajte kaj je vključeno v ceno, kakšna je učinkovitost toplotne črpalke, ter koliko boste prihranili.

Kaj je toplotna črpalka?

Toplotna črpalka je termodinamična enota, ki sestoji iz vira toplotne energije in toplotne črpalke skupaj z vsemi elementi. Pri delovanju toplotne črpalke v prvi fazi odvzamemo toploto iz okolice, pri čemer se skozi uparjalnih upari (v primeru da je prvi element zrak) in nadaljujejo svojo pot skozi kompresor, kjer se mu zviša tlak in temperatura. Segreti vir toploto odda sekundarnemu viru, ki nato segreje sanitarno vodo. Pri tem potrebujemo le minimalno količino električne energije za delovanje kompresorja, medtem ko pri ceni energenta v celoti privarčujemo.

Pri označevanju tipa črpalke je na prvem mestu medij, ki iz katerega odvzamemo toploto, na drugem mestu pa medij, ki ga ogrevamo. Poznamo črpalke, ki delujejo na kombinaciji naslednjih virov; zrak/zrak, zrak/voda, voda/voda ali zemlja/voda. Najpogostejši viri toplote črpalke so zunanji zrak, odpadni zrak prezračevalnih sistemov, površinske vode, podtalnica, zemlja, energetske vrtine – geosonda.

Glede na kakovost toplotne črpalke je določena minimalna temperatura, pri kateri črpalka še lahko učinkovito segreva zunanji zrak, vodo ali toploto iz zemlje. Nekatere črpalke že pri zunanji temperaturi -10°C prostora ne segrevajo učinkovito, druge delujejo brezhibno tudi pri zunanji temperaturi -40°C, sploh če je toplotna črpalka priklopljena na dober vir, naprimer zemljo, podtalnico, geosondo.

S pomočjo toplotnih črpalk znižate stroške in emisije do 70%

Poznavalci zagotavljajo, da lahko pri investiciji v povprečen sistem toplotne črpalke privarčujete do 70%, prav tako zmanjšate emisije CO2 tudi za več kot 70 %.

Ali ste vedeli, da še vedno večina prodajalcev ponuja toplotne črpalke, ki niso vedno najboljša izbira?

Prodajalcem je najlažje ponuditi toplotno črpalko, ki jo imajo na zalogi. Predlagamo, da se vedno prej pozanimajte kako črpalka deluje, kako učinkovita je in koliko prostora vam bo zavzela. Pomemben podatek je % energije, ki se efektivno porabi (razlika med energijo, ki jo je vnesemo in energijo, ki jo proizvedemo. Razlika so energetske izgube). Glede na kakovost črpalk se ponudniki razlikujejo v ceni, hitrosti dobave, servisu in garanciji.

Od prodajalca je najbolje zahtevati celovito rešitev!

Predlagamo, da ob prodajalca zahtevate celovito urejen sistem: od prodaje opreme do priklopa toplotne črpalke v vašem domu in pravilnega delovanja. Najbolje je, da inštalater opremo sam priklopi na sistem, saj boste imeli s tem upravičen razlog, da zahtevate 100% garancijo, v primeru da sistem ogrevanja in hlajenja ne bo deloval najbolje.

Na voljo SUBVENCIJE EKO SKLADA tudi do 2500€

Eko sklad je za letošnje leto predpisal precej nepovratnih sredstev, in sicer je predvidenih 27 milijonov eurov. Leta 2014 je sredstev za eno in dvostanovanjske stavbe zmanjkalo že 4.julija, za večstanovanjske pa 19.oktobra. Višina nepovratne finančne spodbude za vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe znaša do 25 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot:

–          2.500 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa voda/voda ali zemlja/voda;

–          1.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko zrak/voda.

Zaradi subvencij so določeni prodajalci podražili cene toplotnih črpalk, zaradi česar prihaja do 43% razlike v ceni! Ugotovili smo, da gre za tako visoko razliko pri istem tipu črpalke.

Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in brezplačno prejmite ponudbe ponudnikov in izvajalcev-inštalaterjev.

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite do 10 ponudb:

Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Vaš telefon (obvezno)

velikost hiše/stavbe

Sporočilo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
1 komentarji
Tomazzab November 06, 2016 ob 09:01
0 0
Pozdravljeni, Sam imam že let montirano toplotno črpalko Fujitsu Water stage. Ogrevamo cca 100m2 in porabimo na leto kot pet članska družina vsega za 1500€ električne energije. Za ogrevanje po mojih izračunih gre med 600 in 700€. Hišo ogrevamo na najmanj 22stopinj, zato menim, da ceneje ne gre sploh če upoštevamo ugodje ki ga sistem nudi; predvsem nobenega dodatnega dela :). Kajti druga najcenejša izbira bi bila drva. Potrebovali bi jih cca 10m kar danes znese cca 500 do 600 €, odvisno kje jih kupiš, + delo za spravilo v za to namenjen prostor kateri je spet dodaten strošek, plus kurjenje in vsa skrb ki jo ta sistem prinaša. Odstranitev in deponiranje pepela itd. Nenazadnje imaš pa zjutraj mrzlo, če nimaš resnično dovršene tehnologije z zalogovniki, kar pa spet stane. Investicija je bila 7000€ in je ne menjamo za nič drugega. Nenazadnje in zelo pomembno pa je da prispevamo k manjši onesnaženosti zraka. Skratka PRIPOROČAM vsem ki kolebajo o načinu ogrevanja stanovanja. Lep pozdrav Tomaž Zabukovnik
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Ločevalna dieta

16.11.2018
Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Traja namreč kar 3 mesece. Po vsem svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet ...

V soboto največja iskalna akcija: Trebnje z gasilci in nogometaši za Klemna!

15.11.2018
Zato je bil v Trebnjem sestavljen pravi bojni plan za največjo iskalno akcijo dosedaj! TREBNJE, KRVAVEC – Tudi današnje iskanje ni dalo rezultata, nogometaš NK Bartog Trebnje Klemen Musulin je še vedno med pogrešanimi ...

Kje je avto, ki so ga ukradli v Novem mestu

15.11.2018
Pogrešajo francoski štirikolesnik. NOVO MESTO - Z dvorišča stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane grand tour, 1,5 DCI, kovinsko sive barve, letnik ...

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

15.11.2018
Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah. ŽUŽEMBERK - "Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov," je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo ...