• 18C Novo mesto
  • 21:36
  • Pet, 25.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

Je tretja svetovna vojna tik pred vrati? VIDEO

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Tretja svetovna vojna je logično nadaljevanje druge, bi lahko rekli na preprost način. Ampak: jo bomo sploh doživeli in kdaj? Kaj jo bo sprožilo? Se bo sploh zgodila? To so vprašanja, ki burijo človeško domišljijo, če gre verjeti najbolj raznim teoretikom zarot, pa je tretja svetovna vojna tik pred vrati.

Na spletu lahko tako najdemo malo morje analiz, napovedi in posnetkov, ki kažejo, da je tretja svetovna vojna blizu. Ali pa se v resnici že dogaja, le da se tega ne zavedamo. Na posnetku spodaj je prikazan zgodovinski razvoj, v katerem glavno vlogo igrajo ZDA, ki, tako lahko slišimo, pomaga destabilizirati tudi Sirijo. Tretja svetovna vojna po teh trditvah pomeni spopad moči svetovnih velesil. ZDA bi rada ohranila svoj dolar, v katerega je v preteklosti toliko vložila, z njim pa je tesno povezano trgovanje z nafto, ki jo Američani odkupujejo.

Kdor ima nafto, ima tudi moč. To je jasno že dolgo. Na posnetku, ki prikazuje razmere, zaradi katerih lahko vznikne tretja svetovna vojna, lahko vidimo, kako je prišlo do tega, da so ZDA postale svetovna velesila: zagotovile so si velike zaloge nafte in s tem nadzorovale velik del sveta. Spomnite se vojaških posredovanj Američanov v Iraku, zdaj še v Siriji in marsikje drugje po Bližnjem Vzhodu. To so območja, bogata z nafto – sem spadajo tudi severnoafriške države. Kar zadeva Irak, so Američani povedali, da ima orožje za masovno uničenje. A to menda le zaradi tega, ker je Irak v nekem trenutku nafto začel prodajati v evrih. Ko je Iran nafto začel prodajati tudi v zameno za zlato, so dejali, da ima jedrsko orožje in podobno … ZDA si seveda ne želijo slabitve ali celo strmoglavljenja dolarja. In če bo tretja svetovna vojna vzniknila, bo verjetno prav zaradi motivov moči.

Tretja svetovna vojna – poglejte si posnetek:

Tretja svetovna vojna bi lahko že izbruhnila

Čeprav je tretja svetovna vojna zgolj domnevna, pa ne škodi, če se malce poučimo o zgodovini in stvareh, ki se dejansko dogajajo. Tretja svetovna vojna bi se zlahka začela že v časih hladne vojne, ko sta moči merili ZDA in Sovjetska zveza. Tretja svetovna vojna bi, če bi izbruhnila v luči njunih napetosti, zahtevala ogromno žrtev in spremenila razmere na Zemlji. Tretja svetovna vojna pa lahko izbruhne tudi kot posledica aktualne vojne proti terorizmu. Mnogi strokovnjaki namreč menijo, da bi to dogajanje lahko bilo tretja svetovna vojna, saj je vanj vključen velik del sveta, kako se bo vse skupaj razvilo, pa je le težko reči. Tretja svetovna vojna bi lahko nastala tudi z izkoriščanjem informacijske tehnologije, so prepričani nekateri. Tako imenovani inteligentni stroji bi lahko prevzeli nadzor nad človeško vrsto in si razmere po svetu prikrojili po svoje.

Ob vsem tem imamo tudi že najrazličnejše preroke in jasnovidce, ki so vsak po svoje povedali, kdaj približno se bo tretja svetovna vojna začela, spet drugi pa so pripravili seznam najvarnejših držav, kamor se bomo v času, ki se bo imenoval tretja svetovna vojna, lahko zatekli (na posnetku spodaj).

Je tretja svetovna vojna tik pred vrati?

Kakor koli že, verjamemo, da ste glede vsega napisanega precej skeptični. Ni treba, da vsemu verjamete. Nasprotno: ravnajte se po svojem mišljenju. Nikoli pa ne škodi razmislek v smeri, zakaj se tretja svetovna vojna lahko začne. Poglejte samo, kaj vse se dogaja po svetu. To so stvari, za katere smo še pred nekaj leti rekli, da niso mogoče, pa vendar se dogajajo. Terorizem, oboroženi spopadi, poglabljanje revščine, boj za preostanek nafte, grabljenje bogastva, neumorno izkoriščanje naravnih virov, izginjanje humanosti in še in še … Je tretja svetovna vojna res tako daleč?

Vir: splet, M. S.
Foto: Pixabay

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Poznate vlomilca, ki je pri belem dnevu vlomil v Novem mestu?

25.05.2018
Nastal pa je tale videozapis, kjer se očitno vidi, kdo je vlomil.  NOVO MESTO - Vlomilci so na delu. To so na svoji koži izkusili danes v Novem mestu, kjer se je nepridiprav lotil stanovanjske hiše. Ob tem je vešče ...

VIDEO: Nasvet mojstra Gajaša, kako delati z dekleti

25.05.2018
Petelinji zajtrk je slovenski film,ki je luč sveta ugledal leta 2007. Svoj čas je bil celo najbolj gledan slovenski film s 183.093 ogledi. V njem je nastopila celo Severina, v filmu pa ne manjka tudi življenjskih lekcij. ...

FOTO: Vandali na delu

25.05.2018
Na tem mestu poziv vsem: strpno in mirno, vse so le in samo volitve. TREBNJE – Še dober teden nas loči do predčasnih parlamentarnih volitev, kjer bomo izbirali predstavnike v 90-članski državni zbor. Predvolilna ...

Beluši - kraljevska vrtnina

25.05.2018
[caption id="attachment_30893" align="alignright" width="255"] Beluši[/caption] Beluši so okusni, vsestransko uporabni in zelo zdravi. Paziti moramo le na to, da na tržnici kupimo res sveže beluše, potem pa v kuhinji ...