• 14C Novo mesto
  • 00:03
  • Ned, 20.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

V Novem mestu obisk s Kitajske

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Na prijateljskem srečanju sta se pridružila še g. Branko Đukić in g. Janez Burja.

NOVO MESTO – Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto je v letu psa, kot eno izmed najlepših v Evropi, obiskal polkovnik Yang Guang, vojaški ataše Veleposlaništva Republike Kitajske v Sloveniji. Spremljala sta ga soproga in njegov namestnik.

Na prijateljskem srečanju sta se pridružila še g. Branko Đukić in g. Janez Burja. Gostje so se sprehodili skozi oddelke izposoje, se seznanili z gradivom in dejavnostmi knjižnice, ogledali pa so si tudi del zbirke redkega in dragocenega gradiva iz Posebnih zbirk Boga Komelja ter obnovljeno Knjižnico Janeza Cesarja. Z zanimanjem so prelistali povest Josipa Jurčiča Jurij Kozjak v kitajskem prevodu, ki ga je knjižnici leta 1959 podaril Ferdinand Kolednik.

Prostori knjižnice in tudi gradivo, ki ga knjižnica hrani, so na goste naredili poseben vtis, zato so se skupaj s knjižničarji podružili ob kosilu. Gostje so knjižnici podarili več knjig, med njimi poezijo kitajskega politika in državnika Mao Cetunga, pisano na svilo. Knjižničarji so goste povabili na ponovni obisk in literarni sprehod po Novem mestu.

Knjižnica Mirana Jarca NM

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Lejla in njena bosanska angleščina

20.05.2018
Ko Lejla in Denis Avdić govorita angleško. Še en dokaz, da vsi nismo za vse. D.P.

Pri Trebelnem našel bombo

20.05.2018
Prišla sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije. TREBELNO - Ob 8.57 je pri naselju Brezje pri Trebelnem, občina Mokronog–Trebelno, občan ...

Sladkorna bolezen

20.05.2018
Sladkorna bolezen sodi med kronične presnovne bolezni, pri njej gre za nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja iz krvi v celice. To prehajanje glukoze v celice omogoča inzulin; če ga je premalo ali v primeru, da se celice ...

Krka izgubila prvo tekmo finala

20.05.2018
Drugo srečanje finala bo na sporedu v torek ob 18. uri v Novem mestu. LJUBLJANA - Košarkarji Petrola Olimpije so z zanesljivo zmago nad Krko prišli do vodstva v finalni seriji z 1:0. Drugo srečanje finala bo na ...