• C Novo mesto
  • 04:07
  • Čet, 09.02.2023

Po stroje in opremo za sodobnega kmeta v podjetje Brau

Čas je za nakup novega stroja.  Mulčerji, nakladalniki, mešalno-krmilni vozovi in ostala kmetijska mehanizacija so nepogrešljivi za sodobnega kmeta, ki želi delo na svoji posesti opraviti dobro in hitro. Če se sprašujete, kje najti najkakovostnejšo kmetijsko mehanizacijo evropskega porekla smo odgovore za vas poiskali mi. 

brau

Delo na kmetiji še nikoli ni bilo tako enostavno.

Družinsko podjetje Brau je specializirano za prodajo kmetijskih strojev, priključkov in opreme vodilnih evropskih proizvajalcev. Ker verjamejo, da se potrebe posameznih kmetov razlikujejo, njihova praksa ostaja individualen posvet s kupcem in izbira opreme za optimalno opremljen stroj po njegovih željah. 

Podjetje Brau zastopa priznana podjetja, ki so v družinski lasti:

  • Mešalno-krmilne prikolice italijanskega podjetja Sgariboldi 
  • Stroji za obdelavo vseh vrst tal brez oranja nizozemskega podjetja Imants 
  • Zgibni nakladalniki nemškega podjetja Schäffer
  • Mulčerji italijanskega podjetja Orsi
  • Mobilne sušilnice žit in pražarne soje italijanskega podjetja Mecmar
  • Stroji za obdelavo tal in sejalnice italijanskega podjetja Ma/ag
  • Zložljivi hedri italijanskega podjetja Cressoni
  • Vodoravni montažni betonski silosi italijanskega podjetja Edil Leca 

kmetijstvo
Motivacija in vizija

Ustanovitelj in lastnik podjetja Brau, g. Aleš Urbanija pove, da se je njegova poslovna pot začela v vlogi kmeta na domači kmetiji: »Odraščal sem na kmetiji in moja ljubezen do kmetijske panoge in vsega kar je z njo povezanega, je vsekakor bila povod za razvoj podjetja v tej smeri. Začetki so bili polni izzivov, napak, a sem z optimizmom in ljubeznijo do kmetijskih strojev oral ledino in sledil svojemu glavnemu cilju: Slovenskemu kmetu ponuditi najkakovostnejšo kmetijsko mehanizacijo evropskega porekla, ki mu bo lajšala delo na kmetiji«. Leta 2011 se mu je v podjetju pridružila žena Štefka Urbanija, ki je prevzela glavno vlogo v komunikaciji z dobavitelji, kar je po njenem mnenju še danes bistvo dobrega poslovnega odnosa in uspeha.

S ponudbo visokokakovostnih strojev in storitev želijo dosegati najvišjo raven zadovoljstva svojih kupcev, s premišljenim in učinkovitim upravljanjem blagovnih znamk pa želijo povečati njihovo prepoznavnost. Zavedajo se, da se z nakupom stroja namreč odnos s stranko ne konča, ampak šele začne.

Kako stranki zagotovijo ustrezen stroj?

Sledijo novim tehnologijam na področju kmetijske mehanizacije, ki prihranijo čas, denar in olajšajo delo tako malim kot velikim kmetom. Sledenje razvoju v kmetijski mehanizaciji in redno usposabljanje pri svojih dobaviteljih jim omogoča prepoznati potrebe kmetov, jim ponuditi stroj in poiskati pravo rešitev. Prav tako vsak stroj kupcu dostavijo, opravijo zagon, prikažejo njegovo delovanje in razložijo način vzdrževanja. Za dolgo življenjsko dobo stroja zagotavljajo original nadomestne dele in servis, kar občutno podaljšuje življenjsko dobo strojev na kmetiji.

Več o zastopanih blagovnih znamkah

Podjetje SGARIBOLDI je bilo ustanovljeno leta 1959 in je raslo z razvojem naprednih rešitev na področju kmetijske mehanizacije. Leta 1987 je podjetje, ki se je vedno osredotočalo na inovacije, kot prvo v Evropi izdelalo samovozni krmilni voz, ki je samostojno opravil celoten cikel mešanja in distribucijo krmnega obroka – t.i. Combitre. Zasnovani so tako, da izpolnjujejo posebne zahteve svojih strank. Zaradi tega je Sgariboldi eno od vodilnih podjetij na svetovnem zootehničnem trgu.

Predstavljamo vam: 

Italijansko družinsko podjetje ORSI je ustanovil Stefano Orsi leta 1979 kot mladi podjetnik, ki je prisluhnil potrebam kmetov v njegovi domači pokrajini Emilia Romania. Leta 1982 je lokalnim kmetom ponudil prvi bočni mulčer zasnovan po njegovih načrtih. Leta 1989 je zahvaljujoč konstantni rasti na italijanskem trgu, prve stroje izvozil v Francijo in nato še na preostale evropske trge. Danes je podjetje Orsi s svojimi zastopniki prisotno po celem svetu, vedno s posluhom zadovoljiti različne potrebe na posameznih trgih.

kmetijstvo

Na kmetiji imamo Orsi mulčer.

Podjetje IMANTS izdeluje stroje za obdelavo zemlje že več kot 140 let. »Zraslo« je iz kovačnice in je bilo ustanovljeno že leta 1885.

V začetku so izdelovali pluge za obdelavo zemlje, v 60. letih prejšnjega stoletja pa so pričeli s proizvodnjo t.i. rotacijskih prekopalnikov.

Izdelava strojev se odvija v lastni proizvodnji in skozi čas postaja vse bolj profesionalna. Imants je skozi leta razvil bogato linijo raznolikih modelov rotacijskih prekopalnikov, zato so stroji prilagojeni na katerokoli zemljišče, delovno globino, delovno širino in moč traktorja.

kmetijstvo

Na kmetiji obdelujemo zemljo z Imants strojem.

Nemško podjetje SCHÄFFER je pred več kot 60 leti začelo z razvojem in proizvodnjo zgibnih nakladalnikov. Velik preboj v lastnem razvoju in korak v novo poglavje razvoja tehnologije nakladalnikov je podjetje doživelo leta 1979, ko so razvili prvi kompaktni nakladalnik s hidrostatičnim pogonom in sistemom hitrega preklapljanja delovnega orodja. Nakladalnike odlikujejo lasten razvoj in komponente prilagojene vsakemu tipu nakladalnika najvišje kakovosti, ki zagotavljajo največjo zmogljivost in učinkovitost pri delu.

kmetijstvo

Kaj vse nalagamo na kmetiji?

Z bogato zgodovino inovacij v kmetijski mehanizaciji podjetje MECMAR  že več kot 40 let skrbi za potrebe kmetov po celem svetu. Od leta 1970 dalje so specializirani za oblikovanje in izdelovanje raznovrstnih mobilnih žitnih sušilnic, stabilnih sušilnic in pražarn soje. Skupaj s svojimi zastopniki želijo ponuditi obsežno mrežo produktov, rezervnih delov in storitev svojim kupcem.

kmetijstvo

Čas je za sušenje na kmetiji.