• C Novo mesto
  • 15:42
  • Čet, 22.02.2024

To je 10 avtomobilov, s katerimi vas največkrat nategnejo

Na največji platformi za pregledovanje vozil carVerical so pripravili novo študijo z naslovom Razkriti najbolj pogosti avtomobili s prevrtenimi kilometri: prevladujejo nemški premium avtomobili, ki je postregla s presenetljivimi rezultati. »Kot kažejo podatki o prevoženih kilometrih, je BMW M5 najpogostejši model z nazaj prevrtenim števcem kilometrov, saj je bilo med preverjenimi primeri tega modela verjetno malo več kot ena tretjina tistih s prevrtenim števcem,« so sporočili javnosti in dodali, da podatki tudi razkrivajo, da je pri dragih avtomobilih večja verjetnost, da imajo prevrtene kilometre in to je potrebno tudi upoštevati pri iskanju rabljenega vozila.

Drugo in tretje mesto na seznamu zasedata BMW serije 7 in Subaru Outback s 33,4 oziroma 31,8 odstotka avtomobilov, ki naj bi imeli prevrtene kilometre. Peti najpogostejši avtomobil s prevrtenim števcem je bil Audi A8, medtem ko je njegov bolj športen brat, A7, zasedel deseto mesto, kjer je imela nekaj več kot četrtina (25,8 odstotka) teh vozil v študiji zmanjšano število prevoženih kilometrov. Znotraj deseterice ima sicer daleč največ modelov znamka BMW, kar osem.

»To je povezano s povpraševanjem po rabljenih BMW-jih na različnih trgih,« pa pravi Matas Buzelis iz podjetja carVertical in dodaja: »Podatki tudi razkrivajo, da je pri dragih avtomobilih večja verjetnost, da imajo prevrtene kilometre in to je treba tudi upoštevati pri iskanju rabljenega vozila. Ravno na tem mestu pride prav preverjanje prevoženih kilometrov.«

N. D.; Foto: Pixbay