• 14.36C Novo mesto
  • 01:33
  • Pet, 05.06.2020

Tudi tragedija z Uberjem ne bo ustavila Volkswagna

Skupina Volkswagen ne bo spremenila svojih načrtov za uvedbo popolnoma avtonomnih avtomobilov, so sporočili iz nemškega podjetja. To je pomembno in jasno sporočilo po nesreči, ko je samovozeče vozilo Uber zadel in zbil žensko, ki je prečkala cesto v Arizoni, nesrečnica pa je kasneje umrla.

„V skupini VW nima nobenega razloga za premislek o svojih načrtih,“ je dejal direktor Matthias Müller.

“Ne bomo dovolili, da bi se oddaljili od naše dolgoročne strategije na podlagi tragičnega dogodka, kot je ta,” je povedal za spletno stran Automotive News Europe. Ob tem je spomnil, naj je delajo zaključkov, preden je končana preiskava nesrečnega dogodka v ZDA.

Neraziskano

“Obstajajo znaki, da je bila ta nesreča neizogibna,” je bila jasen Müller, ki je poudaril, da je industrija morala podvojiti svoja prizadevanja, da bi bila tehnologija varna in družbeno sprejeta. Opozoril je na ogromno kompleksnost pri prehodu na bolj avtomatizirano vožnjo.

Skupina VW načrtuje uvedbo več avtonomnih električnih avtomobilov, kombijev in tovornjakov v nadzorovanih okoljih, kot so geo-ograjena mestna območja. Morda rahlo futuristična ideja naj bi se udejanila v letu 2021.

D.P.