• C Novo mesto
  • 07:18
  • Čet, 09.02.2023

Zakaj na progi ne bo Tima Gajserja?

Do prve dirke ni več 10 dni, ko bi dirkači motokrosa še lahko ujeli moment za konkretne tehnične in kondicijske izboljšave. Pred dirko se opravljajo samo še končni treningi, ki odpravljajo majhne napake. Peter Irt pripravljen na štart, Tima Gajserja žal na progi ne bo. 

motokros

Začenja se sezona motokrosa 2022 na Prilipah.

Peter Irt nam je povedal, da se je letos pripravljal na sezono nekoliko drugače kot zadnji dve leti: »Z motorjem sem začel trenirati kasneje, zaradi vremenski razmer pa smo se odpravili kar na Sardinjio. Tam sem bil sicer že večkrat na pripravah. Zelo lep otok z veliko zgodovine, kar pa je za nas najbolj pomembno je to, da je tam veliko dobrih motokros prog in prijaznega osebja, ki proge tudi urejaja.«

Irtove priprave na začetek sezone so potekale odlično in z dobrim vzdušjem, si je pa na pripravah eden izmed članov poškodoval roko. Ker so bili na pripravah že izven glavne sezone priprav, so jim bile za treninge na razpolago vse proge, z izjemo kakšnih domačinov, a to treningov seveda ni motilo.

Medtem, ko se je Peter Irt vrnil iz priprav po tednu dni: »Nazaj v mrzlo Slovenijo,« se nasmeji, je polovica njihove ekipe ostala na pripravah še dodaten teden dni. A ob prihodu domov ni bilo časa za počitek vendar čas za treninge, ki pa so se do danes samo še stopnjevali.

motokros

Peter Irt je pripravljen na sezono 2022.

V tem času, ko se sezona pri nas še ni začela, pa se je začelo že svetovno prvenstvo. Po treh dirkah, ki ga lahko z veseljem spremljamo – razred MXGP blesti Tim Gajser z izgubo samo devetih točk.

V MX2 kategoriji preseneča Jan Pancar, ki v tej sezoni tekmuje pod svojo ekipo, sam pa pravi: »To je korak naprej od prejšnje sezone in se počutim dobro.«

Na žalost dveh najboljših slovenskih voznikov ne bo prisotnih na prvi dirki za državno prvenstvo v Brežicah, ki bo 3. aprila 2022 na Prilipah, kajti ta dirka se pokriva s svetovnim prvenstvom na Portugalskem. Vseeno pa se pričakujejo dobri boji v vseh razredih, saj po zimskem premoru že vsi tekmovalci komaj čakajo, da vidijo, kakšni napredki so se storili med sezonama. In podprli jih bomo tudi mi.

S.B., Foto: arhiv Peter Irt