• C Novo mesto
  • 14:37
  • Tor, 30.05.2023

3 načini, kako se znebiti komarjev v stanovanju

Poletje se je začelo, s tem pa so tudi komarji čedalje bolj aktivni. Verjetno je tudi vam prava nočna mora, ko se vam prikradejo v stanovanje in vas popikajo. Še posebej nadležno je, ko se trudite zaspati in zaslišite tisto nadležno piskanje.

Ker bi vam radi olajšali situacijo, vam podajamo nekaj napotkov, kako se znebiti komarjev v vašem stanovanju.

Preprečite komarjem vstop v stanovanje

Čedalje bolj so popularne mreže, ki jih lahko namestite na okna in z njimi preprečite dostop komarjev v vaš dom. Če jih še nimate ali jih ne želite imeti, bodite pozorni, da okna in vrata nikoli ne odpirate, ko pade mrak, vi pa imate prižgane luči. Zračenja se lotite, ko greste spat ali čez dan.

Začnite gojiti rastline, ki odganjajo komarje

Nekatere rastline s svojo prisotnostjo odganjajo komarje. To so razni ognjiči, limonska trava, meta in nekatere druge. Če boste te rastline gojili v stanovanju, vanj ne bodo prihajali komarji ali pa bodo vsaj v precej manjši meri.

Razpršilo – česen v spreju

Če ne želite uporabljati kemičnih preparatov za zatiranje žuželk, lahko sprej proti komarjem izdelate doma. Zdrobite česen in ga nekaj časa kuhajte v vodi. Raztopino vlijte v steklenico z razpršilom in poškropite stanovanje. Vonj česna odganja komarje, zato se mu bodo v loku izognili.

Nadlani.si

qlandiakrsko