• C Novo mesto
  • 14:30
  • Čet, 22.02.2024

5 stvari, ki bi jih morali vedno očistiti, preden dobite goste

Pričakujete obisk? Potem ste verjetno že veliko razmišljali o organizaciji glede hrane, pijače, dekoracije in vzdušja, kam posesti goste, da jim bo najbolj prijetno, kakšno animacijo ste si zamislili oziroma kaj boste sploh počeli glede na vrsto zabave oziroma obiska. Še preden pa se lotite vsega tega, je treba nujno postoriti še nekaj. Vedno, preden dobite obisk, bi morali očistiti spodaj naštete stvari. Če jih ne, lahko namreč vaši gosti to zelo hitro opazijo. Verjetno si ne želite, da dobijo slab vtis glede čistoče in higiene v vašem domu, še manj pa obrekovanja in govorjenja za vašim hrbtom. Tudi, če sicer doma niste uspeli popolnoma očistiti, bodo spodnje stvari – očiščene seveda – napravile na goste zelo dober vtis in jim dale prijeten, udoben in domačen občutek. Hitro na delo torej.

Vhod

Gosti vstopijo v vaš dom skozi glavni vhod, zato je to prvi vtis in mnenje, ki si ga ustvarijo glede urejenosti vašega doma. Poskrbite, da so tla v predsobi oziroma na hodniku čista, da imajo prostor obesiti svoje jakne, da na oknih ali vratih ni prstnih odtisov, skratka, da je prostor urejen. Za dodatno prijetno vzdušje lahko na polico postavite šopek rož ali v prostor namestite nežno, blago dišavo.

Odnesite smeti

Preden dobite obisk, nujno odnesite vse smeti. Verjetno ne želite, da gost naleti na poln koš za smeti in nima kam dati odpadkov, za povrh pa lahko smeti, ki dlje časa stojijo v košu, tudi oddajajo neprijeten vonj.

Pobrišite prah z večjih površin

Na raznih policah, pultu, televiziji in podobnih površinah se rad zelo pogosto nabira prah. Pobrišite ga. Tudi, če ste to storili že nekaj dni nazaj. Če imate veliko hišo ali stanovanje, pobrišite prah vsaj v prostorih, kjer se bodo gostje gibali.

Bolj temeljito se posvetite prostoru, kjer boste gostili

Če nimate časa temeljito očistiti celotnega doma, se najbolj osredotočite na tisti prostor, kjer boste namestili goste; verjetno kuhinja, jedilnica oziroma dnevna soba.

Kopalnica

Ne pozabite, da se bodo vaši gosti odpravili tudi na stranišče oziroma v kopalnico, zato poskrbite, da je tam vse lepo čisto in urejeno.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash