• C Novo mesto
  • 08:08
  • Tor, 28.06.2022

6 idej, kako povečati produktivnost ob zimskih večerih

Marsikdo ne mara turobnih mrzlih zimskih večerov, predvsem pa se pogostokrat počutimo bolj utrujene in lene zaradi zgodnje teme. Ampak ker je ravno čas novoletnih zaobljub, si lahko postavimo cilj, da skušamo večere izkoristiti za kaj produktivnega, da bomo pripravljeni na pomlad.

  1. Pisanje dnevnika

Pisanje dnevnika nas lahko motivira, da izpolnjujemo zastavljene cilje. Predvsem pomaga, če imamo dnevne ali tedenske sezname, ki jih lahko ob opravljeni obveznosti obkljukamo. Prav tako pisanje dnevnika pripomore k razčiščevanju duševnih bremen in skrbi, s tem lahko izboljšamo svojo koncentracijo. Čeprav se pisanje dnevnika sprva ne zdi zelo produktivna aktivnost, pa nam lahko na dolgi rok pomaga doseči cilje, če ostajamo disciplinirani.

  1. Branje

Če radi berete, imate najverjetneje precej dolg seznam knjig, ki si jih želite prebrati, vendar do zdaj še niste utegnili ali pa niste imeli volje pričeti z novo knjigo. Hladni zimski večeri so idealen čas za branje knjig, revij ali blogov. Seveda ne pozabite na toplo odejo, čokolado ali piškote, čaj, kakav ali vročo čokolado in dišečo svečko.

Dandanes so zelo popularne tudi audioknjige, ki jih ne berete, vendar jih poslušate in hkrati lahko počnete še kaj drugega, na primer pospravite perilo ali očistite posodo.

  1. Preizkusite nov recept

Nakupite sestavine, pripravite kuhinjo in se lotite novega izziva. Lahko pripravite kaj zahtevnejšega ali pa enostavno in hitro jed, ki jo imate za večerjo in morda še naslednji dan za kosilo. Ob kuhanju se prileže poslušanje glasbe in kozarec dobrega vina, kar je idealna sprostitev po napornem dnevu. Še bolj zabavno je, če lahko kuhate s svojo boljšo polovico ali pa s sostanovalci ali prijatelji. Lahko pa si pripravite tudi domačo granolo ali žitne ploščice za zajtrk.

  1. Organizirajte si stanovanje

Zimski večeri nam dajo popolno priložnost, da pospravimo omaro, pisarno, kuhinjo in se znebimo odvečnih stvari, ki jih že več let nismo uporabili. Naenkrat bo dom dobil svežo podobo in počutili se bomo osvobojene.

  1. Vzemite si čas za svoje telesno in duševno zdravje

Služba je večini zelo pomembna in nas okupira tudi izven rednega delovnega časa. Poleg tega pa si moramo vzeti čas tudi za šolo, družino in dom. Kdaj pa smo si nazadnje vzeli čas samo zase? Izklopimo telefone, privoščimo si dolgo kopel, pojdimo na sprehod ali teč v naravo, lahko telovadimo doma ali pa meditiramo.

  1. Naučite se česa novega

Živimo v informacijski dobi, kjer so informacije od nas oddaljene le en klik. Izkoristimo to in se naučimo česa novega; lahko se pridružimo spletnemu kuharskemu tečaju, lahko se učimo šivati preko objavljenih posnetkov, lahko se preizkusimo v novem jeziku, lahko poiščemo članke o osebni rasti in razvoju ipd.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels

 

odpravi dioptrijo