• C Novo mesto
  • 23:30
  • Čet, 01.06.2023

Aluminijasta ograja – ograja za več generacij

Alu ograje Guardi, tako kot ograje, narejene iz ostalih materialov, denimo železa, lesa ali umetnih mas, kupimo enkrat samkrat v življenju, a s to razliko, da alu ograje Guardi ne zahtevajo praktično nikakršnih vzdrževalnih postopkov – zato se več kot odlična izbira!

Ograja je namreč prvo, kar ugleda obiskovalec, zaradi česar nanj naredi prvi vtis, za tega pa vsi vemo, kako pomemben je. Hkrati je ograja tista, ki nas vsak dan znova pozdravi ob prihodu domov in nam nudi varnost ter zavetje pred neželenimi pogledi in nepovabljenimi gosti.

Guardi kot vodilno podjetje alu ograj v Sloveniji se zaveda pomena balkonskih, dvoriščnih in stopniščnih ograj, pa tudi francoskih balkonov ter dvoriščnih  vrat, na temelju česar ponuja različne stile teh.

Izbirati je mogoče med modernimi balkonskimi ograjami, tistimi v tradicionalnem ali podeželskem stilu in celo ekskluzivnimi modeli alu ograj.

Alu ograje Guardi: ograje za več generacij

Montažo ali menjavo ograje skupaj z montažo ali menjavo oken in vhodnih ali notranjih vrat ter še nekaterimi posegi uvrščamo med zaključna gradbena dela, ki se jim večina nas izogiba, dokler ta niso resnično nujna.

Predvsem pa prav vsi stremimo k temu da, če smo se enkrat prenove doma lotili, tovrstnih posegov v kratkem času ne bo treba ponavljati.

V kolikor izberemo alu ograje Guardi, namenjene balkonom, dvoriščem ali stopniščem, pravkar omenjena želja niso oddaljene sanje, temveč resničnost.

ograje

Estetsko urejena ograja.

Alu ograje Guardi namreč odlikuje visoka kakovost, zaradi česar številni pravijo, da so moderne balkonske in dvoriščne ograje iste znamke dobesedno neuničljive ter zato ograje, namenjene več generacijam.

Zasluge za to gre ob dobri izdelavi in bogatim izkušnjam, zaradi katerih Guardi velja za vodilnega ponudnika aluminijastih ograjnih sistemom v Evropi, pripisati predvsem materialu – aluminiju.

__________________________________________________________________________________

Dejstva o aluminiju

Izraz aluminij izvira v latinski besedi alumen, ki označuje grenko sol oziroma galun. Prvič je bil omenjen v času antike, in sicer v povezavi z brezbarvno soljo kalijevega aluminijevega sulfata. Tudi sicer se na aluminij vežejo številne snovi, prisotne v Zemeljski skorji.

Znotraj gradbenega sektorja se je pričel uporabljati pred dobrimi stotimi leti, kot nepogrešljiv material pa se pojavlja po drugi svetovni vojni.

Danes je zaradi številnih izjemnih lastnosti znan kot material prihodnosti. V gradbeništvu konča približno 20 % njegove svetovne proizvodnje, tako v povezavi z novogradnjami kot obnovitvenimi deli starejših stavb, vključno z restavriranjem in s sanacijo objektov zgodovinskega značaja.

Srečamo ga kot material, iz katerega so izdelani zidovi, stropi, strešne kritine, senčila, alu ograje, stavbno pohištvo in drugi.

__________________________________________________________________________________

Prednosti aluminija in alu ograj

Ne glede na material izdelave, je za ograje, večno izpostavljene različnim vremenskim vplivom, značilno hitro propadanje – vsaj v kolikor jim ne posvetimo ustrezne pozornosti in jih ne negujemo ter vzdržujemo v skladu s priporočili. A za alu ograje Guardi to ne drži.

Kakovost izdelave, trajnost in obstojnost materiala (aluminija) ter enostavno vzdrževanje so tisto, kar skupaj z različnimi slogi  prepričajo vsakogar.

Kajti alu ograje Guardi so izdelane iz aluminija, ki velja za:

  • lahek, vendar trpežen in močan material, katerega izgled je kovinski, trdnost pa primerljiva z jeklom ter titanom, čeprav ima aluminij občutno manjšo težo,
  • vsestransko uporabno surovino, ki jo je mogoče poljubno oblikovati in obdelovati, na osnovi česar alu ograje Guardi tudi obstajajo v toliko različnih slogih,
  • na korozijo in UV žarke odporno snov, saj ga naravni oksidni sloj, do katerega pride ob prvem stiku z zrakom, ščiti pred nadaljnjimi spremembami, povzročenimi s strani kisika, vlage, svetlobe ali plinov,
  • trajnostno naravnano tvarino, kar med drugim potrjuje dejstvo, da se kar 75 % aluminija, proizvedenega leta 1886, ko se je ta prvič uporabil v industrijske namene, še vedno predeluje, in
  • enega najbolj recikliranih gradiv, in to brez izgube kakovosti, ker se aluminij reciklira v visokih 95 %, s čimer ima skoraj zanemarljiv negativni vpliv na okolje.

Iz vsega sledi, da imajo balkonske, stopniščne in dvoriščne ograje Guardi izredno dolgo življenjsko dobo, vse, kar zahtevajo v pogledu vzdrževanja pa je pranje z vodo ali blagim čistilnim sredstvom dvakrat letno (priporočljivo spomladi in jeseni).

ograja

Ograja za vsak dom.

Ker se barva na aluminiju ne lušči in ne odstopa, v primerjavi z lesom, železom ter drugimi materiali alu ograje Guardi ne zahtevajo nobenih večjih posegov.

Izdelane so v skladu z varnostnimi predpisi in varnostnimi normami glede vertikalnih špranj ter horizontalnih lamel, izpolnjujejo pa tudi EN norme kovinskih konstrukcij, ki zagotavljajo konstrukcijsko trdnost.

Na voljo so v različnih barvah, izvedbah (že omenjeni moderni, tradicionalni, podeželski in ekskluzivni stili), dimenzijah in oblikah, medtem ko je montaža alu ograj možna bodisi z vrha balkona bodisi bočno na balkonsko ploščo.

Glede na to, da proizvajalec, ki na vse alu ograje priznava 15-letno garancijo, ve tudi, kako pomembna je estetika, dopušča kombinacijo stilov in smeri obletitev ter ponuja okrasne ornamente in dodatke, kakršni so korita za rože, nabiralnik ter drugi.

Pri njihovem načrtovanju se je najbolje opreti na konfigurator, s pomočjo katerega je mogoče izdelati poljubne kombinacije ter na ta način dobiti predstavo, kako bi izbran stil alu ograje izgledal na našem balkonu ali dvorišču, obenem pa pospešiti postopek povpraševanja, ki mu sledita izmera na domu in strokovno svetovanje.

Za varnost svojega doma in brezskrben vsakdan torej izberimo kakovost, trajnost in enostavnost. Izberimo alu ograje Guardi.