• C Novo mesto
  • 11:22
  • Pet, 23.02.2024

Čistoča v svežino je odeta, to je naša kvaliteta

Kemične čistilnica in pralnica Vavtar deluje v Trebnjem, obseg dela se širi, zanimivih anekdot pa tudi ne manjka.

TREBNJE – So tudi vam madeži na moževi srajci ali otrokovem puloverju pokvarili dan? Taki smo. A tudi ko se to zgodi, ni konec sveta. „Pusti pri miru! Nikoli ne drgnite z nobenimi prtički, predmeti ali čimer koli po madežu, ne odstranjujte ga s pripravki iz trgovin in če se le da prinesite čim prej do nas ter si zapomnite od česa je nastal, saj nam s tem omogočite, da ga v 99% odstranimo. Pomembno pa je tudi, da ne odstranjujete listkov za vzdrževanje in sestavo artiklov,“ nam prijazno svetuje Tamara Vavtar Žibert iz Kemične čistilnice in pralnice Vavtar, ki deluje v Trebnjem. Dejavnost opravljajo v svojem lastnem podjetju 10 let, ki pa temelji na 30 letnih izkušnjah in znanju. „Imamo eno poslovno enoto v Trebnjem, kjer opravljamo celovito storitev, od sprejema do izvedbe in izdaje, Trenutno imamo tri zaposlene,“ nadaljujejo Vavtarjevi. Ker je obseg dela vse večji, bodo zaposlili še novo pomoč. Pripravljajo pa tudi novosti na področju kakovosti nege tekstilij.

Od leta 1995 imamo mizarstvo in ker sva dve dekleti, smo hoteli ustvariti nova delovna mesta za družinske člane in kakšnega zunanjega sodelavca. Ravno v tistem času, leta 2008, smo videli poslovno priložnost v odkupu kemične čistilnice, poslovnega sodelovanja, prenosa znanja in izkušenj. Kakovostno vzdrževanje tekstilij, podaljševanje življenjske dobe s profesionalnim čiščenjem. Dovršena tehnologija in avtomatizirani sistemi, ki omogočajo daljše življenjske dobe tekstilji in uporabnost,“ povesta Tamara in Tajda, ki sta v kemični čistilnici in pralnici doživeli že marsikaj, čemur se danes prisrčno nasmejeta.

„Najbolj pogosti so fantje, ki se spomnijo dan ali pa kar nekaj ur pred poroko svojih prijateljev, da so pozabili urediti vse potrebno za obleci, tako, da se skoraj oblečejo in odidejo pri nas. Se je tudi že naredilo, da so se peljali s poroko, pa se je en avto ustavil, da smo zlikali srajco šoferju. Te poročne so najpogostejše,“ pove naša sogovornica, ki je vesela in ponosna, ker jim stranke zaupajo. „Ker svojo delo opravljamo s srcem in kvalitetno. Ker se zavedamo odgovornosti in odprtosti v odnosu do svojih strank. Predvsem pa se znamo prilagoditi vsaki stranki,“ še dodajo. Dobrodošli pri Vavtarjevih!

Nadlani.si