• C Novo mesto
  • 09:14
  • Sre, 29.11.2023

Detergent za pomivanje posode lahko uporabite tudi za čiščenje teh stvari, ne bo vam žal

qlandia krško

Povsem logično je, da detergent za pomivanje posode najprej povežemo s pomivanjem posode, na primer krožnikov, loncev, kozarcev in tako naprej. Nekateri sredstvo uporabljajo tudi za čiščenje kuhinjskih površin in korita, kar je lahko prav tako povsem ustrezno. Kje pa še lahko uporabite detergent za pomivanje posode? Ne boste verjeli, kako zelo učinkovit je lahko.

Čiščenje nakita

Sredstvo za pomivanje posode se lahko odlično obnese pri čiščenju pravega nakita. Ker je vseeno bolj blago kot ostala mila in šamponi, a hkrati zelo učinkovito, za seboj pusti odlične rezultate – vaš nakit se bo svetil kot nov. Preprosto operite vaš nakit s toplo vodo in dodajte detergent za pomivanje posode, potem pa dobro sperite in obrišite s suho mehko krpo. Navdušeni boste.

Čiščenje pripomočkov za vašo domačo žival

Na igračah, posodah in drugih pripomočkih vašega hišnega ljubljenčka se nabira veliko umazanije in bakterij, zato je pomembno, da poskrbite za redno čiščenje. Pri CDC priporočajo, da za to uporabite kar detergent za pomivanje posode, ki bo uničil bakterije in osvežil pripomočke. Seveda z omenjenim sredstvom ne smete nikoli umivati hišnega ljubljenčka.

Čiščenje tal

Sredstvo za pomivanje posode bo odlično očistilo tudi vaša tla. Zmešajte ga z mlačno vodo in temeljito pomijte tla, presenečeni boste, saj se bodo tla svetila kot nova. Detergenta za pomivanje posode ne smete uporabljati za čiščenje tal le v primeru, če imate tla iz pravega lesa.

Odstranjevanje madežev

Trdovratni madeži na oblačilih, prtih, posteljnini? Ni problema. Detergent za pomivanje posode je odgovor za vaše težave. Pri Dawn svetujejo, da uporabite detergent za pomivanje posode v programu za predpranje, lahko pa z njim seveda tudi operete perilo na roke oziroma skušate ročno odstraniti trdovratne madeže.

Čiščenje žara

Ko je konec poletne sezone, žar ponavadi sameva. Zelo pomembno pa je, da ga ravno na koncu sezone temeljito očistite, saj se sicer umazanija zažre in se kasneje veliko težje odstrani. Žar lahko brez skrbi umijete z detergentom za pomivanje posode, rezultati vas bodo navdušili.

Čiščenje vrtnega pohištva

Podobno kot za žar velja tudi za vrtno pohištvo. Pozimi ga verjetno pospravite na suho, kljub temu pa je zaradi nenehnih vremenskih vplivov vrtno pohištvo lahko zelo umazano. Umazanijo zelo enostavno očistiti z detergentom za pomivanje posode, vendar morate enako kot pri tleh biti pozorni, da vaše pohištvo ni izdelano iz pravega lesa. V tem primeru lahko škodujete materialu.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

qlandia krško