• C Novo mesto
 • 22:20
 • Ned, 26.05.2024

Kako poteka izdelava sedežne garniture po meri

Sedežna garnitura je osrednji kos dnevne sobe, kjer uživamo ob gledanju televizije ali si vzamemo trenutek za sprostitev po napornem delavniku. Prav tako je odlična kot udobno ležišče za goste. Pri izbiri moramo prisluhniti lastnim željam, ne pozabimo pa tudi na funkcionalnost.

Na trgu je na voljo veliko različnih oblik sedežnih garnitur, pri čemer mnogi kupci posegajo po klasičnih dvosedih ali trosedih v linearni obliki.

Vendar pa v zadnjem času izstopa povsem drugačna izbira sedežna garnitura po meri, ki je za marsikaterega kupca daleč najprimernejša rešitev.

Največje prednosti sedežnih garnitur po meri

Nakup popolnoma prilagojene sedežne garniture predstavlja vrhunsko izbiro za vse, ki želijo le najboljše. Čeprav izdelava po meri zahteva nekoliko več časa v primerjavi z že pripravljenimi izdelki v prodajalnah, se ta naložba v izjemno udobje in estetiko več kot obrestuje.

Z izdelavo sedežne garniture po meri lahko brez omejitev prilagodite njeno velikost, izbor materialov in dizajn, tako da se popolnoma zlije z vašim bivalnim prostorom in ustreza vašim individualnim željam.

Posebej dobrodošla je izdelava sedežne garniture po meri v prostorih z nestandardnimi dimenzijami, saj vam serijski izdelki ne morejo ponuditi takšne prilagodljivosti in natančnosti glede merskih zahtev in visokih standardov kakovosti.

Univerzalne smernice pri načrtovanju sedežne po meri

Pri načrtovanju in odločanju za sedežno garnituro po meri je dobro slediti splošnim smernicam.

Upoštevati morate:

 • velikost prostora,
 • število sedežev,
 • globino sedeža,
 • višino naslona,
 • višino sedeža.

Pred določitvijo dimenzije sedežne garniture je potrebna kvalitetna izmera prostora. Pri tem je treba upoštevati še druge elemente in poti gibanja v prostoru. Po izmeri se lahko določi število sedežev na njej. Na eno osebo se običajno predvideva minimalno 60 cm širina sedenja.

sedežne

Dimenzije sedežne.

Pomemben dejavnik udobja predstavlja globina sedeža – običajno je ta med 55 in 60 centimetrov. V tem primeru je treba upoštevati, da bo dovolj prostora za udobno sedenje in tudi za naslanjanje hrbta.

Višina naslona je pogosto med 75 in 90 centimetrov. Končna določitev je zlasti odvisna od vaše višine in seveda od preference glede naslanjanja glave.

Višina sedeža je običajno od 40 do 46 centimetrov. Pri izbiri višine je treba upoštevati, da je primerna za udobno sedenje in da omogoča pravilen položaj nog.

Poleg omenjenih smernic je seveda treba upoštevati še svoje specifične potrebe, preference in udobje. Glede dimenzij sedežne ima lahko vsak od vas povsem drugačne zahteve, zato je nujno potreben še nekoliko bolj obširen posvet s strokovnjakom.

7 korakov do vaše sanjske sedežne garniture

Naročilo oblazinjenega pohištva po meri običajno poteka po naslednjih korakih:

 1. vzpostavitev kontakta in meritve,
 2. pogovor in svetovanje strokovnjaka,
 3. izbor materialov,
 4. 3D izris,
 5. potrditev in plačilo,
 6. proizvodnja izdelka,
 7. dostava in montaža.

Ponudnika sedežne garniture po meri morate najprej kontaktirati, da se boste lahko dogovorili za termin izmere pri vas doma. Meritev prostora se mora izvesti za zagotovitev, da se bo izbrano pohištvo povsem prilegalo vašemu prostoru.

Na podlagi pridobljenih meritev se pripravi podroben načrt prostora.

Nato boste obiskali salon ponudnika, kjer boste imeli s strokovnjakom pogovor. Tu boste lahko izrazili vse svoje želje, potrebe ter pričakovanja. Poleg tega boste deležni pomoči pri izbiri oblike, razporeditve, velikosti, materialov, dodatnih funkcijah in še drugih podrobnostih.

Prav tako boste lahko praktično preizkusili njihovo udobje in kakovost ter se prepričali, ali ustrezajo vašim pričakovanjem.

Izbirali boste med prevlekami za oblazinjenje sedežne garniture, kot so usnje, umetno usnje in tkanine. Nadalje boste izbirali med različnimi vrstami polnil, vzmetenja, nogicam, funkcijam mehanizmov ter dodatnimi možnostmi.

Po skupnem dogovoru z izbranim strokovnjakom in določitvi vseh podrobnosti sedežne garniture po meri, sledi vizualizacija vašega izdelka z vsemi specifikacijami. Nadalje vam bodo predložene slike izdelka, in če boste zadovoljni z načrtom, izbranimi materiali ter ponudbo, boste s plačilom akontacije ali celotnega zneska potrdili svoje naročilo.

Po prejetju plačila se prične izdelava vaše sanjske sedežne garniture. Po končani izdelavi izdelka se dogovorite za termin dostave in montaže na vašem naslovu. Skupaj z nami, ekipo podjetja Božič interier, boste deležni kakovostne storitve in udobne izkušnje, ki bo presegla vaša pričakovanja.

sedežne

Svetovanje ob nakupu je dober korak do vašega udobja.

Izdelava sedežne garniture po meri prinaša številne prednosti in prilagoditve, ki jih ni mogoče doseči s klasičnimi kupljenimi garniturami.

Postopek, ki zajema začetno načrtovanje, izbiro materialov, natančno izdelavo in končno oblikovanje, poteka skrbno in z ljubeznijo do detajlov. Izdelava sedežne garniture po meri omogoča, da svoj dom opremite s popolnim in edinstvenim kosom pohištvom, ki se prilega vašemu okusu, prostoru in življenjskemu slogu.

V podjetju Božič Interier smo strokovnjaki na področju izdelave sedežnih garnitur po meri. Veselimo se priložnosti, da vam pomagamo ustvariti popoln in udoben prostor v vašem domu. Obiščite nas v našem razstavnem prostoru ter si oglejte našo ponudbo sedežnih garnitur po meri.