• C Novo mesto
  • 09:54
  • Ned, 26.06.2022

Kako si ustvariti udoben zimski večer?

Leto 2022 nam je hitro postreglo s hladnimi zimskimi temperaturami, zato več časa preživimo v zaprtih prostorih. Ker so dnevi še vedno precej kratki in ker trenutni epidemiološki ukrepi še vedno omejujejo naše gibanje v širših družbenih krogih, je pomembno, da si znamo sami zagotoviti zabavo in udobje doma.

Če načrtujete peko piškotov skupaj s svojo boljšo polovico ali pa če nameravate cel večer gledati svojo najljubšo serijo, si ob tem zagotovite čimbolj udoben in prijeten prostor okoli sebe, ki bo prilagojen na še nekaj tednov zimskega vremena.

  1. Ustvarite zalogo hrane v kuhinji

Navadili smo se naročiti hrano iz restavracij na dom. Vseeno pa je bolje, če dostavo hrane dojemamo kot nekakšno poslastico, ki si je ne privoščimo zmeraj. Če želimo imeti res zimsko opremljen dom, si moramo ustvariti zalogo naših najljubših sestavin in piškotov. Privoščimo si pokovko ob gledanju filma doma in tako bomo hkrati ustvarili tudi nostalgičen občutek gledanja filmov v kinu. Lahko si pa namesto tega ob gledanju televizije pripravimo skodelico dobrega kakava, ki ga pijemo iz naše najljubše skodelice ali celo iz personalizirane skodelice, ki nosi motiv iz našega življenja. Pripravljena zaloga nam zagotavlja, da imamo zmeraj na voljo naše najljubše jedi in da smo le korak od tega, da pripravimo sproščen ali pa romantičen večer v objemu našega doma. Pa še ceneje je kot dostava.

  1. Poskrbite zase in za svoje dobro počutje

Že s preživljanjem časa doma skrbimo za dobro svojega duha, vendar pa lahko to dvignemo na še višjo raven, če dodamo še kakšno malenkostno novo navado. Pred spanjem si privoščimo vročo kopel ali naredimo sproščujočo vadbo joge, da se pred spanjem zares sprostimo in odmislimo stresne dnevne aktivnosti. Nadenimo si udobno pidžamo in prižgimo dišečo svečko, preden se ovijemo v toplo odejo in pogledamo še kakšno epizodo naše najljubše serije. Takšne pozornosti lahko povečajo občutek sproščenosti in nas pripravijo na kvaliteten spanec in na boljši jutri.

  1. Opremite dnevno sobo po svojih željah

Zdaj, ko imamo pripravljeno zalogo naše najljubše hrane, si zagotovo želimo, da je naša dnevna soba opremljena tako, da nam omogoča udobje in toplino v hladnem zimskem večeru. Ne glede na to če gledamo televizijo enkrat na teden ali vsak večer, si pripravimo kavč tako, da bo čimbolj udoben; dodajmo blazine, odejo in pladenj s prigrizki in toplim napitkom. Če imate v stanovanju še posebej hladno, lahko reorganizirate dnevno sobo tako, da kavč odmaknete od vrat in oken in se tako izognete prepihom ali mrazu, ki pronica v daš topli dom.

Pripravil NaDlani.si;Foto: Pexels

 

dolenjske toplice
oglaševanje