• C Novo mesto
  • 04:38
  • Ned, 11.04.2021

Naj kamin postane središče vašega doma

Ne glede na to, ali ste trenutno v procesu renoviranja doma ali pa načrtujete svoje novo idealno domovanje, cilj je, da bo vaš dom svetel, topel in domačen, da se boste v njem dobro počutili, da boste vanj z veseljem povabili goste in prijatelje. Le bivališče, v katerem se počutite prijetno, za katero veste, da je dizajn ukrojen po vaši meri in je urejeno v skladu z vašimi željami, lahko postane dom, in nič ne izžareva tako domačnega in prijetnega občutka kot kamin.

Ne glede na to, ali gradite nov dom ali pa razmišljate o prenovi svojega obstoječega, kamin bo poživil interier, postal središče pozornosti in obenem na najboljši način zadovoljil tudi praktično funkcijo ogrevanja. Obstaja veliko različnih vrst kaminov – od toplovodnih, ki lahko z ogrevanjem sanitarne vode poskrbijo tudi za talno ogrevanje, pa do akumulacijskih, ki uspešno zadržujejo toploto in varčujejo z dragoceno energijo. Med bogato izbiro dizajnov in dodatkov lahko vsakdo najde nekaj zase. 

Kamini so lahko tudi moderni

Kamini danes že dolgo niso več samo mogočne kamnite strukture, ki zavzamejo veliko prostora. Izdelani iz sodobnih in elegantnih materialov so lahko vdelani na strateška mesta v vašem domovanju, zraven vašega najljubšega bralnega kotička ali kavča, kjer se radi sprostite po dolgem delovnem dnevu. Če želite, si lahko omislite kamin, katerega moč lahko regulirate kar z daljincem, tako kot televizijo. Jesen je že tukaj, in kmalu ji bo sledila zima – to so idealni dnevi, da razmislite o tem, kako želite poskrbeti za svoje udobje v hladnejših dnevih.

Kamin lahko kot vitalen topel element med sicer hladnimi barvami postane centralna točka pozornosti v vašem domu.

Kamin kot element tradicije

Podjetje Peči in kamini Golob se je rodilo iz ljubezni do kvalitetnega izdelka in osebne vizije Ignaca Goloba že leta 1988. Po pridobivanju praktičnih izkušenj je kmalu začutil potrebo, da sledi osebni viziji in na izdelkih pusti oseben pečat, in izkazalo se je, da je bila to odlična ideja – njegovo podjetje, ki izdeluje peči in kamine na trda goriva, letos praznuje že 32. obletnico obstoja. V letih svoje dejavnosti je podjetje izpolnilo številna naročila. Tehnologija in trendi v izdelavi kaminov so se v tem času seveda spremenili; v ospredje je stopila tudi varčnost energije in ekološki element, pa tudi stopnja estetske prilagodljivosti obstoječemu interierju. Številne reference podjetja Peči in kamini Golob dokazujejo, da danes obstaja veliko načinov, na katere lahko kamin uspešno vgradite v svoje domovanje. Z dodatki in materiali, ki so na voljo pri nakupu kamina pa lahko poskrbite, da se bo skladal z vašo notranjo opremo.

Izbirate lahko med Defro Home toplozračnimi kamini in kaminskimi pečmi; toplozračni kamini so bolj primerni za hitro ogrevanje, kaminske peči pa potrebujejo manj prostora.

Kamin je lahko tudi ekološko naravnan

V več kot treh desetletjih obstoja podjetja Peči in kamini Golob je svet pečarstva, tako kot vsaka druga panoga, doživel skokovit napredek, s posebnim poudarkom na ekološkem elementu. Pri podjetju se tega zavedajo in ves čas iščejo nove, okolju še bolj prijazne rešitve. Tako nenehno nadgrajujejo svojo ponudbo in ostajajo v koraku s časom. Zanje je vodilo pri izpolnjevanju naročil ustvarjanje ekološko usmerjenih, očesu prijetnih kaminov, ki ne pregrevajo hiše in so individualno prilagojeni bivalnemu prostoru in okusu naročnika. Poleg tega v sodelovanju najboljšimi mednarodnimi ponudniki, vodilnimi na področju, zagotavljajo tudi visoko kakovost materialov in čistost gorenja; ta dva elementa sta ključna, ko pride do zagotavljanja ne le vizualno privlačnega, ampak tudi funkcionalnega kamina, ki bo proizvajal toploto za vas in vaše najbližje na varen in zanesljiv način.

Kamin iz vrhunskih materialov

Pojem kamin v osnovi označuje kaminsko kurišče, ograjeno s konvekcijsko oblogo, vendar to še ne pomeni, da ne obstajajo ključne razlike med vrstami kaminov.

Toplozračni kamini so zelo priljubljeni, saj nam omogočajo hitro ogrevanje doma; akumulacijski kamini po drugi strani dosegajo dolgotrajne rezultate ob porabi manj energije, saj zaradi svojih debelih sten zadržujejo toploto in jo v prostor izžarevajo še dolge ure.

Tretjo vrsto predstavljajo t. i. toplovodni kamini; njihova prednost je, da preko vodnega izmenjevalnika ogrevajo tudi sanitarno vodo. Tako lahko s svojim vodnim kaminom potencialno preko preko centralnega ali talnega gretja ogrevate svoje celotno domovanje. Tisti, ki pa imajo radi najbolj tradicionalen videz in občutek, pa še vedno prisegajo na kamin na drva.

Da lahko v vsakem trenutku zagotavljajo najvišjo stopnjo kvalitete, pri podjetju Golob peči in kamini sodelujejo z vrhunski proizvajalci kaminov, kot so Austroflamm, Mkprofi, Hoxter, Ofentechnik, Rath, Cerampiu in Defro Home, ki zagotavljajo tudi najnovejšo tehnično podporo in sledenje najsodobnejšim trendom.

Akumulacijske peči

Pri podjetju Peči in kamini Golob so še posebej ponosni na srce svojega dela s kamini: akumulacijske kamine, na katere so se še posebej osredotočili v zadnjih letih.

Akumulacijska peč pomeni, da lahko uživate v dolgotrajnem ogrevanju, vendar uporabljate le minimalno moč. Akumulacijska peč je namreč izdelana na tak način, da zadržuje toploto in jo nato izžareva v prostor dlje časa.

Skrivnost učinkovitosti je v izjemno debelih stenah, ki zadržujejo toploto najmanj 8 do 12 ur. Njihova zunanjost je večinoma estetsko vizualno definirana z vidnimi pečnicami, kamnitimi dodatki ali ometom. Akumulacijske peči so zelo primerne za gospodinjstva, ki morajo ogrevati dom vsak dan, vendar si ne morejo privoščiti nenehne porabe velike porabe moči.

Akumulacijske peči so še posebej odlične za uporabo v lesenih hišah; les namreč ponuja dobro izolacijo, vendar slabo akumulacijo. Akumulacijske peči lahko pomagajo odpraviti to pomanjkljivost, in lahko v pravih okoliščinah poskrbijo za redno in zanesljivo ogrevanje celotne hiše.

Defro Home kamini in kaminske peči se odlikujejo z vedno hladnim ročajem in napredno keramično oblogo CERAMITON, njihovi toplozračni kamini pa omogočajo še posebej hitro segrevanje prostorov.

Kamin po meri, ki se sklada z notranjo opremo vašega doma

Proces načrtovanja in izdelave kamina poteka v treh preprostih korakih. Prvi korak obsega izdelavo 3D načrta s pomočjo programa 3d Palette CAD, ki bo vizualno predstavil, kako bo kamin videti v vašem domu. Ta korak je določen z visoko stopnjo individualnosti, saj med njim pridejo do izraza vse vaše osebne želje in preference glede končnega izgleda kamina. V naslednjem koraku se izračunajo dimni plini, in v zadnjem koraku se kamin vgradi na lokacijo. Poleg tega vam pri podjetju Golob peči in kamini izdajo tudi vse potrebne dokumente za dimniški pregled in izdajo uporabnega dovoljenja.

Če vas zanima več, lahko izpolnite spodnji kontaktni obrazec in pošljete povpraševanje ter pridobite BREZPLAČNI 3D NAČRT ZA VAŠ KAMIN:

S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji.