• C Novo mesto
  • 20:33
  • Sob, 04.12.2021

Napake pri dekoraciji doma, ki jih počne največ ljudi

Dekoriranje doma je zagotovo pomembno in za marsikoga zelo zabavno opravilo. Kako boste opremili in uredili svoj dom, bo navsezadnje vplivalo na kakovost vašega bivanja in vaše dobro počutje. Nekateri imajo ogromno idej in zamisli, drugi nekoliko manj. Ne glede na to, v katero skupino spadate vi, sledite spodnjim nasvetom in ugotovili boste, da je bivanje veliko bolj prijetno, če se izognete najpogostejšim napak pri dekoraciji doma.

Katere so najpogostejše napake pri urejanju doma?

Videz pred udobjem

Veliko ljudi pri opremljanju doma razmišlja le, kako bo notranjost doma videti, ne pa tudi, kako prijetno bo tam bivati. Nikar ne pretiravajte s stilom, ampak najdite kompromis in poskrbite tudi za udobje.

Preveč svetlobe

Svetla stanovanja so super, vendar morate pri načrtovanju svetil biti pozorni, da ne pretiravate s premočno osvetlitvijo. Zaradi premočne svetlobe se lahko slabo počutite, poleg tega pa bo vaš dom videti preveč umeten. Najbolje je, če izberete luči, ki omogočajo prilagajanje jakosti in barve svetlobe.

Pohištvo samo ob steni

Nekako logično zveni, da pohištvo postavimo ob steno, da čim bolj funkcionalno izkoristimo prostor. Vendar ni nujno, da je tako. Po okusu lahko pohištvo kreativno premikate in se na koncu odločite za najboljšo možnost. Večji prostor lahko tudi ločite na dva dela s pohištvom, kar lahko ustvari čudovit ambient.

Pretiravanje z okrasnimi blazinami

Okrasne blazine so tipična dekoracija, ki jo zmeraj vidimo v trgovinah za dom. Nič ni narobe z njimi, še več, dnevno sobo lahko odlično popestrijo in ji dajo prav poseben videz. Vendar bodite pozorni, da ne pretiravate z blazinami, saj lahko v tem primeru povzročijo ravno obraten učinek. Za povrh lahko zaradi tega vaše stanovanje izgleda nepospravljeno.

Obešanje slik previsoko

Marsikdo se odloči, da bo stene popestril z raznimi slikami in umetninami. Odlična ideja, sploh če znate umetnine dobro pokombinirati z okolico. Vendar bodite pozorni, da jih ne obesite previsoko. Slike bi morale biti približno na višini vaših oči.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Unsplash