• C Novo mesto
  • 19:49
  • Sob, 04.02.2023

Ne boste verjeli, kakšen pomen ima šopek rož

Predstavljajte si, da se po dolgem času odpravljate na obisk k prijatelju ali prijateljici in da si seveda s sabo prinesti manjše darilo. Namesto da se ustavite na bencinski črpalki in kupite kaj sladkega, za trenutek razmislite, kaj vam ta oseba pomeni. Če želite povedati, da je ta oseba čudovita, ji podarite hijacinto. Če jo želite spraviti v dobro voljo, ji podarite lilijo.

Redko kdo se zaveda simboličnega pomena cvetja in posledično, zakaj ob določenih praznikih ali dnevih podarjamo točno eno vrsto cvetja. Ali veste, kaj je najbolj primerno podariti za Valentinovo, materinski dan, rojstne dni ali pa pogreb?

Katero vrsto cvetja je najbolje podariti za določeno priložnost?

Nadaljujte z branjem članka, če vas zanima, katero cvetje simbolizira ljubezen, katero smrt, katero žalost in tako naprej. Na ta način boste zmeraj znali izbrati primeren cvet za določen dogodek.

Katero cvetje je najbolj primerno za poroko? Rdeče vrtnice so najpogosteje uporabljen simbol za brezmejno ljubezen. Če je vaša poroka polna rdečih vrtnic, bodo vsi prisotni začutili ljubezen v vsakem dihu. Lahko uporabite tudi drugo cvetje, modri cvetovi na primer simbolizirajo stalnost oziroma konstantnost, kar je v zakonu zelo pomembno. Izogibajte pa se na primer sivki, ki simbolizira nezaupanje.

Katero cvetje je najbolj primerno ob rojstvu otroka? Obdarovanje novorojenčkov in njihovih družin je tradicija, ki izhaja že iz biblijskih časov. Večina ljudi dandanes prinese oblačila, pleničke ali pregrinjala za novorojenčka. Če pa želite podariti nekaj res posebnega, nesite šopek cvetja. Uporabite lahko na primer marjetice, ki simbolizirajo nedolžnost.

Katero cvetje je najbolj primerno za pogreb? Ko nekdo izgubi svojega bližnjega, je težko pokazati mero podpore in sočutja, ki jo lahko začutijo od vas. Morda pa ste vi tisti, ki ste izgubili nekoga izmed ljubljenih. Mnogi posadijo cvetje in se na ta način povežejo s pokojnim. Za pogreb so najbolj primerni nageljni, ki simbolizirajo žalost in spomin.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash