• C Novo mesto
  • 15:34
  • Čet, 22.02.2024

Prazna soba: podarite ji pravi namen

Soba za goste teoretično predstavlja odlično idejo, a vseeno dobro razmislite. Jo res potrebujete?

Če vaša soba za goste ostaja prazna večino časa in le občasno sprejme kakšnega obiskovalca, potem je zdaj skrajni čas, da jo uporabite v druge namene. Obstaja namreč ogromno možnosti, s katerimi lahko prazno sobo spremenite v unikaten in kreativen prostor, v katerem boste resnično uživali.

Naj prazna soba zaživi novo življenje! V nadaljevanju vam predstavljamo 7 super idej, kaj storiti z bivšo sobo za goste.

Prazna soba kot soba za branje

Pobrišite prah z vseh starih knjig, ki ste jih že pred leti spravili na podstrešje in ustvarite lastno knjižnico oziroma sobo za branje. Če ste knjižni molj, se vam bodo s tem uresničile sanje. Vse, kar potrebujete, so police na steni, kamor boste spravili knjige, ter kavč in nekaj udobnih stolov, kjer boste lahko posedali in se zatopili v zanimivo branje.

Prazna soba kot soba za branje

Prazna soba kot kavni kotiček

Poskrbite za kotiček, kje boste zjutraj ali zvečer v miru uživali v skodelici dišeče kave ali čaja. Soba naj bo urejena tako, da boste imeli popoln mir, to pa pomeni, da odstranite tudi televizijo, različne kupe perila, ki čakajo na to, da jih pospravite, in podobno. V prostor poleg okna postavite preprost kavč, tako da boste lahko izkoristili tudi jutranjo svetlobo. Preberite časopis ali revijo in uživajte!

Prazna soba kot prostor za jogo

Predstavljajte si, da se zjutraj zbudite in prve pol ure dneva preživite v sproščujočem prostoru za jogo, kjer lahko meditirate in izvedete nekaj koristnih vaj. Takšna soba mora predstavljati zatočišče pred vsakdanjim hrupom, kjer vas nihče ne bo motil. Opremite jo z nekaj blazinami, pripomočki za jogo, dišečimi svečkami ter morda tudi večjim stenskim ogledalom.

Prazna soba kot prostor za jogo

Prazna soba kot glasbena soba

Ne glede na to, ali ste pravi glasbenik ali pa ste v preteklosti le eksperimentirali z igranjem različnih instrumentov, prava glasbena soba je želja vseh ljubiteljev glasbe. V njej ne smejo manjkati različna glasbila, stojala za glasbila, zvočniki in glasbene note … Poskrbite le za dobro zvočno izolacijo, da pri uživanju v svojem konjičku ne boste motili vseh sosedov.

Prazna soba kot otroška igralnica

Morda so vaši otroci res že odrasli, a tu so vnuki in vnukinje, ki redno prihajajo na obisk. Se sploh zavedate, kako zelo veseli bi bili svojega posebnega igralnega kotička, kjer bi lahko otroški razigranosti pustili prosto pot? Vi pa se boste izognili temu, da bi otroške igrače ležale vsepovsod po hiši, saj bodo ostale kar v igralnici.

Prazna soba kot vrtna oaza

Takšna soba bo pravi odganjalec stresa, saj lahko notranji vrt predstavlja pravi raj za sproščanje. Še posebej, če nimate na razpolago pravega, zunanjega vrtička. Naj v sobi zaživijo različne cvetoče lončnice, zelišča in zelene rastline. Pazite le na to, da ima soba dovolj naravne svetlobe, saj bodo rastline le tako dobro uspevale.

Prazna soba kot velika omara za oblačila

Posebna soba za obleke in čevlje – to so sanje skoraj vsake ženske. Če se stalno spopadate s premajhnim prostorom v omari in ne veste, kam bi shranili vse čevlje in oblačila, je zdaj čas, da si v ta namen uredite posebno sobo. V sobo namestite ogledala, po meri narejene police, ne pozabite pa tudi na toaletno mizico in kakšen udoben stol za počitek.

Prazna soba kot velika omara za oblačila

Pripravila: Monika M.