• C Novo mesto
  • 22:27
  • Čet, 05.08.2021

Prenova kopalnice s pomočjo odličnih nasvetov

Praktična in moderna kopalnica dramatično spremeni videz vsakega doma. Če tudi vas čaka prenova kopalnice, vam v nadaljevanju ponujamo kopico trikov in nasvetov, s pomočjo katerih boste staro in utrujeno kopalnico spremenili v pravo oazo sprostitve. Ne spreglejte!

Prenova kopalnice se začne z …

Prenova kopalnice se ne začne z zbiranjem kopalniških elementov, barv in pripomočkov. Najprej se morate usesti in razmisliti, kaj s prenovo kopalnice pravzaprav želite doseči. Če želite kopalnico, v kateri se boste sprostili in za seboj pustili vsakodnevni stres, potem bodo za vas morda najprimernejši topli odtenki in moderna, samostoječa kad. Če pa potrebujete kopalnico, v kateri bodo uživali tudi otroci, potem posezite po trpežnih materialih, omislite pa si tudi veliko prostora za shranjevanje.

Prenova kopalnice in postavitev

Pravilna postavitev različnih elementov v kopalnici je ključnega pomena za funkcionalno in moderno kopalnico. O tem se pogovorite s kakšnim arhitektom, saj vam bo lahko dal številne praktične nasvete. Obstajajo namreč številne možnosti postavitve, čeprav boste morda pri izbiri omejeni s tem, kje se nahajajo priključki za vodo.

Nekaj besed o tušu

Tuš je tisti element v kopalnici, ki ga boste zagotovo največkrat uporabili. Pri prenovi kopalnice morate zato razmisliti o številnih stvareh, ki so povezane s tušem. Boste intimo zagotovili z zaslonom ali s praktično zaveso? Kakšno glavo za tuš boste izbrali? Pogovorite se z strokovnjakom za notranjo opremo, poleg tega pa obiščite več trgovin, saj boste le tako spoznali, kakšne različne možnosti imate na razpolago.

Kopalnica in Izbira kopalne kadi

Danes si razvajanja v kopalnici brez praktične in moderne kadi sploh ne predstavljamo več. Na razpolago imate nešteto različnih različic, zato naj prenova kopalnice vključuje tudi izbiro vam najbolj ustrezne kopalne kadi. Odločate se lahko med samostoječimi, klasičnimi ali trikotnimi kadmi s celo paleto masažnih funkcij, na voljo pa imate tudi manjše različice, se pravi pol sedeče kadi in tako naprej. Prepričani smo, da boste našli pravo zase.

Kopalnica in Izbira kopalne kadi

Prenova kopalnice in ploščice

Ploščice predstavljajo ključni faktor, ki vpliva na izgled  kopalnice. Le z ustreznimi ploščicami boste ustvarili ambient, kot si ga želite. Prenova kopalnice zahteva ustrezno izbiro talnih in stenskih ploščic, vse to pa vam lahko ukrade kar nekaj živcev. Razmisliti morate o barvi ploščic, vzorcu na ploščicah, velikosti ploščic in tako naprej. Izbirate lahko med keramiko, steklom, naravnim kamnom, porcelanom in glino, zato dobro premislite, kakšne ploščice bodo najbolj zadovoljile vaše potrebe in okus.

Prostor za shranjevanje

Kopalnica brez zadostnega prostora za shranjevanje različnih stvari je nepraktična in nefunkcionalna. Zato poskrbite za dovolj prostora, kamor boste lahko shranili brisače, različne kozmetične pripomočke in podobno. Pri tem vam bodo na pomoč priskočile različne kozmetične omarice, takšne in drugačne police, predalniki, stojala in še bi lahko naštevali.

Naj bo vaša kopalnica čudovita … Srečno pri prenovi!