• C Novo mesto
  • 19:07
  • Pon, 25.09.2023

Ste vedeli, da lahko jajca uporabite tudi izven kuhinje? Ti triki vam bodo olajšali vsakdan

Jajca so živilo, ki ga ljudje vsakodnevno uporabljamo v svoji prehrani, saj je iz njih možno pričarati veliko različnih slastnih jedi. Vendar se uporabnost jajca v kuhinji niti približno ne zaključi. Le redki pomislijo, da se da jajca zelo koristno uporabiti tudi drugje v gospodinjstvu. Danes vam bomo predstavili nekaj trikov, ki vam bodo pošteno poenostavili življenje.

Nega kože

Če želite presedlati na naravno kozmetiko, potem imate priložnost, da si jo pripravite kar sami. Večina ljudi ne ve, kako uporabna so lahko jajca pri negi naše kože. Uporaba jajc v maski za obraz ali lase pomaga zmehčati kožo ozirma lase in jim doda prav poseben ssijaj. Še posebej beljak v jajcih je znan po tem, da pomaga zmanjšati podočnjake in zmehčati kožo okrog oči. Najboljše od vsega pa je, da je učinek takojšnji, traja pa kar nekaj ur. Redna uporaba jajc v vaši kozmetični rutini vam lahko torej pošteno polepša življenje. Okrog oči nanesite le manjše količine jajc, saj to povsem zadostuje.

Umivanje tal

Imate doma linolej, ki ni več najbolj nov in se ne sveti najbolj? Obstaja ogromno raznih čistil za tla, ki niso nujno učinkovita, poleg tega pa zagotovo niso ekološka. Vse, kar potrebujete, je rumenjak. V liter vode dodajte rumenjak in mešanico uporabite za pomivanje tal. Jajca bodo pomagala vašim tlem, da se bodo ponovno svetila in izgledala kot nova.

Nega rastlin

Imamo odličen trik za vas! Ko v loncu kuhate jajca, se določen odstotek kalcija, ki ga vsebujejo jajčne lupine, spere z jajc in ga absorbira voda, v kateri jajca kuhate. Namesto, da to vodo preprosto zlijete stran, jo raje uporabite. Uporabite jo lahko za zalivanje rož, saj ima kalcij zel hranilno vrednost za rastline. Seveda morate najprej počakati, da se voda ohladi.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

qlandia krsko