• C Novo mesto
  • 17:17
  • Sre, 12.06.2024

Stvari v vaši spalnici, ki bi jih morali takoj zavreči

Spalnice veljajo za prostor, kjer naj bi našli zatočišče, udobje in varnost, vendar ko tam nastane kaos, se lahko začnemo hitro počutiti zelo slabo. Ravno zato je redno čiščenje in pospravljanje tako zelo pomembno; prišel je čas, da pospravite svojo spalnico in zavržete nepotrebne stvari brez obžalovanja. Predstavljamo vam pet stvari, ki jih lahko po mnenju Jennifer Jarrett, profesionalne organizatorke, brez oklevanja odstranite iz svoje spalnice.

Strgana posteljnina

Ali so vaše rjuhe in odeje strgane, obrabljene in vsebujejo trdovratne madeže, ki jih ne morete več odstraniti? Najbolje je, da jih zavržete in si privoščite nekaj novega. Nov komplet posteljnine lahko takoj osveži prostor ali naredi izkušnjo spanja še bolj prijetno. Stare rjuhe in odeje lahko podarite na primer zavetiščem za živali in s tem naredite nekaj dobrega.

Kup knjig na nočni omarici

Ali vaša nočna omarica izgleda neurejeno? Po besedah Jarrettove postanejo nočne omarice pogosto odlagališče za najrazličnejše predmete. Knjige pogosto tam ostanejo več mesecev, ne da bi se jih sploh dotaknili. Namesto tega jim raje poiščite prostor za shranjevanje in poskrbite, da je vaša nočna omarica čim bolj prazna, s tem boste korenito pripomogli k zmanjšanju nereda.

Stare revije 

Naj bodo v omari, na nočni omarici ali pospravljene v predalu, verjetno jih ne potrebujete več. Temeljito jih preglejte in jih raje komu podarite, če se jih niste dotaknili zadnjih nekaj mesecev. Če želite shraniti kakšen recept ali članek, ga lahko tudi izrežete ali slikate s telefonom.

Ličila, ki jim je pretekel rok uporabe

Če imate v spalnici toaletno mizico, se vam je verjetno že kdaj zgodilo, da ste shranjevali stara ličila, ki jih ne uporabljate vsakodnevno, zato jim je posledično potekel rok uporabe. Preglejte datume na embalažah in jih takoj zavzrzite, če niso več uporabna, saj so v nasprotnem primeru le mesto, kjer se nabirajo bakterije. Če jih boste nekoč vendarle uporabili, pa lahko s tem tvegate še kakšno bakterijsko okužbo.

Stare nogavice in perilo

Preglejte tudi predal z nogavicami in perilom. Vse kose, ki so videti obrabljeni in preluknjani, zavrzite. Sploh nogavice so enostaven in poceni izdelek za zamenjavo. Tudi ti kosi oblačil so lahko včasih pravo leglo bakterij, sploh če jih perete na nižjih temperaturah. Pomembno je, da spodnje perilo in nogavice zamenjate vsaj vsako leto ali dve – sploh, če jih veliko nosite.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

godba