• C Novo mesto
  • 16:36
  • Čet, 22.02.2024

To so znaki, da je še prezgodaj za skupno selitev

S partnerjem ali partnerko že preživite ogromno časa, zato je seveda naslednji logičen korak, da skupaj poiščeta prostor za življenje. Kdaj pa je pravi čas za skupno selitev? Čeprav ni posebne časovnice ali kakršnih koli strogih in hitrih pravil,, obstaja nekaj splošnih smernic, ki jih srečni pari običajno upoštevajo pred skupno selitvijo. V tem članku bomo delili svoje najboljše nasvete o tem, kako dolgo bi morali počakati pred velikim korakom.

Dejstva, ki se jih morate zavedati pred vselitvijo:

Razplet dogodkov se razlikuje od para do para, vendar se večina strokovnjakov strinja, da bi morala hoditi na zmenkevsaj 1 leto pred skupno selitvijo.

• Preden se preselita skupaj, se pogovorita o razdeliti opravil, financ in časa, ki ga preživita sama.

• Morda ste pripravljeni na skupno selitev, če svojemu partnerju ali partnerki 100% zaupate.

• Če imate težave s komunikacijo ali ljubosumjem, je morda skupno selitev boljše še malo zamakniti.

Poskusite počakati vsaj 1 leto, preden se preselite k svojemu partnerju oziroma partnerki. Strokovnjaki namreč ugotavljajo, da je enoletno razmerje z nekom dobro osnova za nadaljnje življenje, saj sta se drug o drugem naučila veliko stvari, ki jih na začetku še nista vedela. V povprečju se večina heteroseksualnih parov preseli skupaj po dveh letih zveze, homoseksualni pari pa so bližje šestim mesecem.

Znaki, da se lahko preselita v skupni dom:

Skupaj sta preživela veliko časa sama. Ali s partnerjem kdaj skupaj preživljata vikende? Sta že šla na romantične počitnice nekam v tujino? Če uživata v družbi drug drugega in sta skupaj preživela veliko časa, je to dober znak.
Znata se prepirati na zdrav način. Se lahko o stvareh mirno pogovorita in skupaj najdeta rešitev ali sprejmeta kompromis, če se spreta? Če lahko, je to znak, da je vajina komunikacija na mestu in da sta morda pripravljena, da se preselita drug k drugemu.
Spoznala sta prijatelje in družino drug drugega.Prepričani ste lahko, da stvari postajajo resne, ko sta s partnerjem ali partnerko zasidrana v življenju drug drugega. Če ste spoznali ljudi, ki so vašemu partnerju oziroma partnerki najbližji, in obratno, je to dober znak, da sta pripravljena narediti naslednji korak v vajinem odnosu.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash