• C Novo mesto
  • 10:53
  • Sob, 15.06.2024

Urejanje omare na preprost in učinkovit način

Urejanje omare zna biti kar velik projekt. Pravkar ste cel vikend namenili pospravljanju omare z oblačili in končali s kupom stvari, ki vaši postavi ne pristojijo ali pa vam preprosto ne ustrezajo več. Kaj storiti s temi oblačili v omari? Ponujamo vam nekaj odličnih idej, s katerimi boste prihranili denar, obenem pa enkrat za vselej uspešno zaključili z urejanjem omare.

  1. Oblačila popravite pri šivilji

Urejanje omare začnite s tem, da pregledate, katera obla čila lahko popravite tako, da vam bodo spet pristajala

Urejanje omare začnite s tem, da pregledate, katera oblačila lahko popravite tako, da vam bodo spet pristajala. Kupovanje novih oblačil vas lahko stane precej denarja, pa tudi omaro boste spet napolnili do skrajnih možnosti. Vsekakor vas bo manj stalo, če boste poiskali šiviljo, ki vam bo stara oblačila prikrojila tako, da vam bodo spet pristajala. Dober krojač bo lahko prilagodil tudi kroj oblačila, tako da bo oblačilo spet moderno.

  1. Oblačila zamenjajte

Preglejte vse kotičke omare. Urejanje lahko nadaljujete s tem, da poiščete oblačila, ki bi jih lahko zamenjali z oblačili svojih prijateljic. Preden se torej zapodite po trgovinah in opravite nove nakupe oblačil ter tako zapolnite prazen prostor v omari, priredite zabavo z menjavo oblek. Nanjo povabite vse svoje prijateljice in jih poprosite, naj vsaka s seboj prinese nekaj kosov oblačil, ki jih želi zamenjati. Naj se zabava z izmenjavo oblačil prične!

  1. Oblačila prodajte

Urejanja omare se lahko lotite tudi tako, da oblačila prodate.

Urejanja omare se lahko lotite tudi tako, da oblačila prodate. Pri tem boste nekaj denarja celo zaslužili! Oblačila lahko odnesete v prodajalne z rabljenimi oblačili. Vodjo trgovine povprašajte, po kateri vrsti oblačil je največje povpraševanje in prinesite takšne stvari v trgovino.

Svoje obleke pa lahko prodate tudi na bolhi ali vsem poznanim ebay-u. Omislite pa si lahko tudi garažno prodajo.

  1. Lahko jih tudi podarite

Vam je ostalo še kaj nezaželenih kosov oblačil v omari? Urejanje lahko nadaljujete tudi z dobrodelnostjo, tako da odvečna oblačila podarite. Obiščite Karitas ali Rdeči križ, lahko pa se ustavite pri kakšnem zabojniku za zbiranje in svoja oblačila pustite tam. Pozanimajte se tudi, če v vaši okolici živi kakšna družina, ki bi ji oblačila še kako prišla prav.

  1. Oblačila uporabite v drug namen

Poiščite oblačila, ki bi jih lahko zamenjali z oblačili svojih prijateljic.

Naj prav noben kos naj ne pristane v smeteh. Če oblačilo ni vredno, da ga popravite, zamenjate ali prodate, pa iz njega naredite nekaj drugega. Primer: razrežite stara oblačila na več kosov, s tako pridobljenimi krpami boste lahko čistili stanovanje ali pa jih uporabili v kakšen drug namen.

  1. Poskrbite tudi za obešalnike

Urejanje omare končajte z obešalniki. Starim, odvečnim obešalnikom poiščite nov dom. Lahko jih vrnete v čistilnico ali pa jih podarite kakšni kolegici. Na ta način boste uspešno zaključili z urejanjem omare, saj ste poskrbeli za vsako malenkost.

Pripravila: Monika M.