• C Novo mesto
  • 18:57
  • Sob, 15.05.2021

Vas zanima, kako je videti najlepša vila v Hollywoodu?

V začetku 20. stoletja je Los Angeles postal meka zabaviščniške industrije in ‘glavno mesto glamurja’ na svetu, tja so se po zaslugi vzpona filmske industrije selili največji filmski zvezdniki, režiserji in producenti, ki so začeli na veliko graditi luksuzne vile in pri tem kar tekmovali, čigava bo večja, lepša, bolj ekscentrična in dražja. Čeprav je težko zares izbrati tisto najlepšo, sploh danes, ko so arhitekturni slogi tako zelo različni, so si bili v tridesetih letih prejšnjega stoletja tabloidi edini: najlepše domovanje v Hollywoodu je vila dedinje Daisy Canfield in igralca Antonia Morena! Vila je danes znana pod imenom posestvo Paramour in seveda s sabo nosi zanimive in tragične zgodbe.

Daisy Canfield, dedinja imperija Pan American Petroleum, si je lahko privoščila, kar ji je srce poželelo – in želela si je najbolj čudovit dom v Hollywoodu, zato je leta 1918 priznanemu arhitektu Robertu D. Farquhuarju naročila, naj ji zgradi veličastno vilo na vrhu losangeleške kotline, tako da ji bo Hollywood ležal pod nogami. Razkošna vila (z več kot 2000 kvadratnimi metri površine) je bila dokončana leta 1923 in ima štiri nadstropja, 15 spalnic in prav toliko kopalnic, plesno dvorano z ogledali, kristalnimi lestenci, več jedilnic in dnevnih sob, bar, prostore za služinčad, z marmornatimi ploščicami obložen bazen, na več kot 1,7 hektarjev velikem posestvu pa so še štiri koče in dve suiti za goste, parkirišče za petdeset avtomobilov, čudoviti vrtovi z vrtnicami …

Daisy se je v vilo vselila skupaj z drugim možem, slavnim igralcem iz nemih filmov, Antoniom Moreno, a to ni bil le njun dom, temveč je v njej ustanovila tudi internat za izobraževanje osirotelih deklet, ki so ga vodile nune. A po desetih letih brezskrbnega življenja in razkošnih zabav s takrat največjimi zvezdniki je prišla tragedija: le nekaj dni po tem, ko sta se zakonca nenadoma ločila, je Daisy umrla v avtomobilski nesreči – šofer je iz neznanih razlogov zapeljal s ceste v prepad.

Kaj se je zgodilo s posestvom? Leta 1953 ga je Daisyjina družina podarila sestram Frančiškankam, da so nadaljevale s šolanjem deklet in svojim misijonarskim delom, torej je postal samostan. Leta 1991 so se nune odločile svoj samostan preseliti, a posestva niso mogle prodati vse do leta 1998, ko ga je kupila oblikovalka Dana Hollister, ga preimenovala v posestvo Paramour  in ga začela obnavljati, kar je financirala tako, da je prostore oddajala za snemanje filmov, zabave, fotografiranja in poroke. Zdaj je očitno tudi njej zmanjkalo denarja ali poguma in nekdaj najlepša vila Hollywooda je zopet naprodaj. Vaša je lahko za 40 milijonov dolarjev (okoli 33,4 milijone evrov)!

Več fotografij si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.toptenrealestatedeals.com/weekly-ten-best-home-deals/home/the-most-beautiful-home-in-hollywood

NaDlani.si; Foto: Simon Berlyn and Neue Focus

Vas zanima, kako je videti najlepša vila v Hollywoodu?
1 od 3
Simon Berlyn and Neue Focus
Eden od salonov
Simon Berlyn and Neue Focus
Plesna dvorana
Simon Berlyn and Neue Focus
Glavni dovoz
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.