• C Novo mesto
  • 03:54
  • Sob, 21.05.2022

Zanimive ideje, kako letos okrasiti božično drevo

Če še niste uspeli postaviti božične smreke, vam je lahko ta vodič nekoliko v pomoč. Božične dekoracije hiše oziroma stanovanja so lahko naravnost čudovite, zagotovo pa je pri tem pomembno, da se ne ponavljate in vsako leto postavljate božično drevo ter druge okraske na isti način. Da boste dobili nekaj svežih idej in navdiha, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako se lotiti božične dekoracije.

Investirajte v kvalitetno božično drevo

Morda se vam zdi, da je škoda denarja za božične dekoracije in smreke, zaradi česar se boste odločili za eno najcenejših možnosti, ki pa ni vedno tudi najboljša. Pomembno je, da izberete kvalitetno božično drevo, ki se ne bo že v enem letu popolnoma uničilo. Če se boste okraševanja lotili na izviren in unikaten način, lahko leta in leta lahko uporabljate isto smrečico, pa tega nihče ne bo opazil. Skrivnost je v načinu okraševanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ingrid (@ingrid_lmx_64)

V vseh prostorih se držite istega vzorca okraševanja

Božične dekoracije so čudovite in čarobne, vendar lahko zelo hitro pride do tega, da dom spremenimo v cirkus. Če pretiravate z okraski različnih barv in velikosti, vaša dekoracija naenkrat ni več privlačna, ampak se zdi, da pri vas doma vlada prava zmešnjava. Odločite se za na primer tri različne barve in v njih enakomerno in z občutkom okrasite ves dom. Če so okraski na smrečici rdeči, naj bo nekaj rdečega tudi na dekoraciji izven smrečice.

Najprej začnite z novoletnimi lučkami

Če ste se odločili za lučke, je pomembno, da jih obesite na čistem začetku, sploh na božično smreko. Naj bodo lučke podlaga za vse ostalo, šele potem pa vašo dekoracijo nadgrajujte. Ne samo, da bo na koncu zaradi tega lepše, tudi lažje vam bo. Postavljanje lučk na že okrašeno božično drevo je namreč zelo zahtevno.

Ne pozabite na vznožje božičnega drevesa

Ponavadi božična drevesa stojijo na plastičnih nogah ali v plastičnem lončku, kar ni preveč privlačno na pogled. Preprost trik, s katerim bo vaše božično drevo izgledalo veliko bolje, je, da okrasite tudi vznožje. V trgovinah so na voljo zanimive pletene košare, ki so narejene po meri za božična drevesca in bodo dale vašemu drevesu čudovit videz. Lahko pa se tudi znajdete sami in pod smreko izdelate “sneg” ali kaj podobnega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by angela (@angela__struyk)