• C Novo mesto
  • 16:44
  • Čet, 21.09.2023

Zanimive ideje, kako uporabiti cvetlične lončke, ko v njih ni več rastlin

Tudi rastline ne živijo večno. Ko pride do tega, da v vseh cvetličnih lončkih, ki jih imate doma, ni več rastlin, jih ne rabite pospraviti v klet in povsem pozabiti nanje. Če si ne boste omislili nove ratsline (ali pa z novo rastlino pride nov cvetlični lonček), lahko stare cvetlične lončke uporabite tudi drugje. Navsezadnje so odličnega izgleda in resnično bi bilo škoda, da ne krasijo vašega doma v vsem svojem sijaju. Kaj lahko torej naredite?

Uporabite jih kot stojalo za sladice

Tisti manjši cvetlični lončki, v katerih so bile majhne rastline, se odlično obnesejo v kuhinji – sploh, če se ujemajo z barvo kuhinje. Obrnite jih v nasprotno smer in naj od sedaj naprej naj služijo kot stojalo za razne sladice ali prigrizke. Z njimi lahko vizualno odlično popestrite zabavo za rojstni dan, svečano večerjo ali pa preprosto obarvate svoj vsakdan.

Spremenite jih v prostor za shranjevanje copat ali čevljev

Nekoliko večji cvetlični lonček se lahko premišljeno uporabi kot prostor za shranjevanje. Lahko ga postavite v svojo predsobo oziroma na hodnik, da barvno popestri vaš dom, in vanjs hranjujete copate ali pa čevlje, ki jih ne uporabljate vsak dan.

Preoblikujte jih v koš za smeti

Še ena funkcionalna ideja za uporabo večjega cvetličnega lončka. Lahko od sedaj naprej predstavlja prikupen barven koš za smeti v kuhinji ali pa še bolje na vrtu. Lahko ga uporabite na primer za ločevanje odpadkov – en cvetlični lonček je za embalažo, drugi za papir.

Uporabite jih za shranjevanje manjših stvari v kopalnici ali otroški sobi

S kombiniranjem različnih barv lahko cvetlični lončki odlično popestrijo vašo kopalnico. Vsi vemo, koliko drobnih stvari se skriva v naši kopalnici; od rezervnih zobnih past, ščetk, mila, zobnih nitk, do škarjic za nohte, elastik za lase in ličil. Vse toaletne pripomočke lahko smiselno razvrstite v manjše cvetlične lončke, ki se odlično ujemajo z barvami vaše kopalnice.

Lahko pa jih uporabite tudi za shranjevanje manjših stvari v otroških sobah – skupaj z otroki pobarvajte in porišite cvetlične lončke in tako lastnoročno ustvarite funkcionalno dekoracijo za otroško sobo.

Vanje shranjujte pisarniške pripomočke

Na delovni mizi lahko imate čudovito cvetlico v cvetličnem lončku, zraven pa postavite še enega manjšega, ki bo odlično dopolnjeval videz vaše mize, in vanj shranite pisarniške pripomočke: svinčnike, pisala, radirko, listke in podobno.

Spremenite jih v darilno embalažo

Iz prikupnega cvetličnega lončka lahko ustvarite tudi unikatno darilno embalažo. Vanj položite darilo, pripnite nanj darilni trak ali pa kaj napišite/narišite. Lahko ga tudi prekrijete z darilnim papirjem.

Pripravil: NaDlani,si; Foto: Pexels