• 15.31C Novo mesto
  • 22:27
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

17-letnik divjal proti Srebrničam, policija in psi so ga ujeli v Mrzli Dolini!

Privedli so ju na policijsko postajo in obvestili starše.

NOVO MESTO – Nekaj pred dvanajsto uro so policisti opazili sumljivo vozilo z nameščenimi preizkusnimi tablicami in ga začeli ustavljati a se voznik na sireno in modre luči ni odzival in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo iz Novega mesta proti Srebrničam. Tam je obrnil in z divjo in nevarno vožnjo vozil proti Brodu, tam zavil proti osnovni šoli Drska, nato pa zapeljal na travnik. Voznika in njegovega sopotnika so prijeli policisti – vodniki službenih psov v gozdu v Mrzli Dolini. Ugotovili so, da gre za dva 17-letnika, oba iz Kočevja.

Prišli so starši

Privedli so ju na policijsko postajo in obvestili starše, ki so ju prišli iskat. Voznik je imel v izdihanem zraku nekaj malega alkohola, odredili so mu še strokovni pregled. Avto, s katerim je divjal, so zasegli. O dogodku so obvestili tudi dežurno državno tožilko.

V škarje

Voznika, ki je nevarno prehiteval (v »škarje«), prevozil rdečo luč na semaforju in storil še več drugih prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa in s takšno vožnjo večkrat ogrozil druge udeležence v prometu, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje po 1. odstavku 324. člena kazenskega zakonika, so sporočili s PU Novo mesto.

D.P.