• 20.02C Novo mesto
  • 22:50
  • Čet, 02.07.2020

Bil je pijan! 57-letni voznik vozil po sredini, 21-letnico so odpeljali

BREŽICE – Brežiški policisti so bili včeraj nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. »Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 57-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil 21-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,31 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Kaj pa policijsko poročilo?

Dodajmo še, da so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 57-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

NaDlani.si; Foto: arhiv