• 20.7C Novo mesto
  • 12:58
  • Čet, 01.10.2020

Bodite previdni! Z dolenjskih njiv kradejo krompir

Dolenjski policisti tokrat poročajo tudi o drzni tatvini na avtocesti ter tatovih, ki jih mikajo poljski pridelki. Delo pridnih rok je že obrodilo prve sadove, ti pa so očitno že postali mamljivi nepridipravom, zato v tem času ne bo odveč dodatna pozornost na njivah in vrtovih.

NOVO MESTO – Od petka do ponedeljka so policisti v Šentjerneju, Krškem in Novem mestu obravnavali osem primerov tatvin poljščin. Oškodovanci so v popoldanskih in večernih urah ugotovili, da so jim neznanci z njiv pokradli po nekaj deset kilogramov krompirja.

V popoldanskem in večernem času bo zato na terenu tudi več policistov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. V Mihovici je dejanje ostalo pri poskusu, saj so domači in policisti storilce pregnali.

Okradel ga je na počivališču

V ponedeljek ob sedmih zjutraj pa je policistom na Obrežju (pri izstopu iz države) voznik iz Hrvaške prijavil, da je bil okraden na avtocestnem počivališču Dul. Povedal je, da je kmalu po izvozu iz počivališča ugotovil, da ima prazno pnevmatiko. Med menjavanjem pnevmatike se je pri njemu ustavil z avtom italijanskih tablic in ga ogovoril v polomljeni italijanščini. Po krajšem pogovoru je neznanec odpeljal naprej, nesrečnik pa kasneje ugotovil, da mu je iz torbice vzel 9000 evrov. Vir: PU Novo mesto, M. S.