• C Novo mesto
  • 11:35
  • Ned, 25.07.2021

Brutalno poškodovana deklica (2) je umrla

Očitno ji je mati zadala usodne poškodbe …

Težko poškodovana dve leti in pol stara deklica iz Nove Gradiške je danes umrla v Klaićevi bolnišnici. V bolnišnici so poročali o njeni smrti. » Z veliko žalostjo in obžalovanjem vas moramo obvestiti, da je naša mala pacientka kljub vsem sprejetim terapevtskim ukrepom in izrednim naporom ekipe intenzivne nege doživela kritična klinična poslabšanje. V skladu s tem je bil po protokolu izveden postopek za ugotavljanje možganske smrti, ki pa je bil žal potrjen. Počivaj v miru,« je zapisano v sporočilu. Spomnimo, deklica je po premestitvi iz bolnišnice v Novi Gradiški v težkem stanju končala v Klaićevi bolnišnici. Njeni starši so dobili 30 dni preiskovalnega pripora zaradi suma, da so prav oni deklici povzročili hude poškodbe. Trenutno sta v zaporu v Požegi.

Otrokova starša, če lahko uporabimo to besed, 24-letna mama in 27-letni oče sta bila aretirana zaradi utemeljenega suma, da sta storila kazniva dejanja kršitve otrokovih pravic, pa tudi, da je prvoobtožena storila kaznivo dejanje posebej hude telesne poškodbe. Hrvaška policija je sicer pred dnevi pridržala starše deklice, ki je imela med drugim hude poškodbe glave in številne hematome po celem telesu. Imata štiri otroke. Preostali trije otroci, stari od nekaj mesecev do štirih let, so bili ob policijskem pridržanju staršev predani Centru za socialno delo, ki jih je namestil v nadomestno družino v bližini njihovega doma.

Nažalost, iz Klaićeve bolnice stigle su najgore moguće vijesti. Počivaj u miru, maleni anđele 🙏

Objavil/a 24sata dne Nedelja, 04. april 2021

Kot so preiskovalci že ugotovili, obstaja utemeljen sum, da je mati storila kaznivo dejanje posebej hude telesne poškodbe, torej da je v sredo, 31. marca letos v družinski hiši v Novi Gradiški, deklico hudo udarila in ji zadala nevarno poškodbe, zavedajoč se otrokove krhkosti. Pred tem, v petek, je predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Brodsko-posavske, Damir Brezić, dejal, da bo v najslabšem  primeru kaznivo dejanje prekvalificirano v obtožbo umor. Po kazenskem zakoniku je za težji umor zagrožena najmanj 10 let zapora, poroča Dnevnik.hr.

NaDlani.si; Foto: facebook