• 15.31C Novo mesto
  • 22:31
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

FOTO: Na Obrežju zasegli orožje

Policisti so na avtobusu, ki je pripeljal na Obrežje, v eni izmed potovalnih torb zasegli štiri pištole z vstavljenimi nabojniki in naboji. 23-letnika iz Srbije so privedli k preiskovalnemu sodniku.

OBREŽJE, NOVO MESTO – Na Mejni prehod za mednarodni promet Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal avtobus iz Srbije, na katerem je bilo 22 potnikov in trije vozniki. Policisti so opravili kontrolo potnikov, prtljage in avtobusa. Med kontrolo so potniki s svojo prtljago zapustili avtobus, policisti pa so v avtobusu na enem izmed sedežev našli potovalno torbo, v kateri so bila oblačila. Pri pregledu torbe so skrite pod oblačili našli štiri pištole z vstavljenimi nabojniki in naboji.

Orožje so zasegli in ugotovili, da je lastnik torbe 23-letni potnik iz Srbije. Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

V okolici Krškega prijeli osumljence
V sredo, 18. 6., okoli 12.30, je policiste poklicala na pomoč občanka iz okolice Krškega. Štirje neznanci naj bi se pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše in jo skušali zamotiti s pogovorom. Dva sta vstopila v hišo in pregledovala prostore. Oškodovanka je storilce zalotila, ti pa so pobegnili. Na podlagi opisa vozila so krški policisti nekaj po 13. uri izsledili in prijeli štiri osumljence. Odvzeli so jim prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem postopku jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi
V okolici Novega mesta je med 15. 6. in 18. 6. nekdo vlomil v leseno brunarico in odtujil vrtno kosilnico.

18. 6. popoldan je na parkirnem prostoru na Otočcu neznanec vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil dve torbi. Lastnico je oškodoval za 600 evrov

Besedilo in foto: Policijska uprava Novo mesto