• 27.04C Novo mesto
  • 19:21
  • Tor, 25.06.2019
  • Prijava

FOTO: Najstniku dvakrat zlomili čeljust in jih ustrahovali

Osumljeni  mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov.

CELJE – Dobri dve leti nazaj so v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat smo ovadili 20 letnega državljana Kosova, ki je bil kasneje izgnan iz države.  Od takrat do zdaj niso beležili izstopajočih primerov nasilja med mladimi.

Skupina napadla dva

V začetku decembra so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju  tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici.


Pri obravnavi tega primera so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Pri zbiranju obvestil so ugotovili še, da je mladoletni državljan Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo telesno poškodovali, v času od septembra do konca novembra letos, najmanj enega mladoletnega dijaka, v šolskih prostorih in v okolici šole izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je  oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja.

Fotografija z orožjem

Osumljeni  mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov v rokah in na ta način  še dodatno ustvarjal strah med vrstniki in si jih na ta način podrejal. Mladoletnega tujca smo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nasilništva, Hude telesne poškodbe in Izsiljevanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za kaznivo dejanje Nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji Izsiljevanje in Huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni.

„Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje,  ne glede na obliko, bodisi  verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju
obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči,“ opozorijo na PU Celje.

Nadlani.si