• 6.35C Novo mesto
  • 16:59
  • Sre, 29.01.2020

FOTO: Rekorder – v kombi jih je nehumano naložil kar 38?!

Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

BREŽICE – Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Gregovce v jutranjih urah ustavili osebni avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

52-letni voznik osebnega avtomobila pa je po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

Iz Turčije in Iraka

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana pa še niso zaključeni.

Tudi v Beli krajini

Nekaj pred 10. uro pa so črnomaljski policisti pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevaža tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost, po zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

D.P.