• 0.66C Novo mesto
  • 23:03
  • Sre, 29.01.2020

FOTO: To je ostalo od vozila v hudi prometni nesreči! Znano, kdo je umrl ter kdo so poškodovani

DOMŽALE – V prometni nesreči na štajerski avtocesti pri izvozu Domžale v smeri Ljubljane je umrla ena oseba, pet poškodovanih so odpeljali v UKC Ljubljana. V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila, cesta pa je zaradi nesreče še vedno zaprta, zastoj je dolg devet kilometrov, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Ob 8:31 smo posredovali v prometni nesreči na avtocesti. Smrtna žrtev ter več huje poškodovanih oseb. 😕

Posted by Center za zaščito in reševanje Domžale on Wednesday, June 5, 2019

Kaj se je zgodilo?

»Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja nesreče je znano, da je 54-letni voznik, drž. Slovenije, tovornega vozila Renault Master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila Opel Vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil. V vozilu Opel Vivaro je bilo 6 oseb, 2 državljanki Slovenije in 4 državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52, drž. Velike Britanije) v kombiju, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, 4 osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila huje telesno poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v KC Ljubljana. Voznika Renault Masterja in Citroena Berlingo nista bila poškodovana,« so sporočili s PU Ljubljana.

Kaj pa alkohol?

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat 0,0 mg/l.U Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo. Zaradi nesreče in opravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto. Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

 

NaDlani.si; Foto: Center za zaščito in reševanje Domžale