• 12.46C Novo mesto
  • 00:50
  • Tor, 14.07.2020

FOTO: Umrla dva motorista, to so prizori s kraja nesreče

NOVA GORICA – Danes dopoldne se je blizu vasi Trnovo ob Soči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista. Nesreča se je zgodila, ko je eden od njiju med prehitevanjem osebnega avtomobila oplazil nasproti vozečega motorista, ki jo je odnesel s poškodbami, nato pa čelno trčil v tretjega motorista. V trčenju sta oba umrla.

Kaj se je zgodilo?

Nesreča se je zgodila nekaj pred poldnevom. Po prvih zbranih podatkih je 66-letni avstrijski motorist vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči je prehiteval osebni avtomobil v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni motorist, prav tako državljan Avstrije, in ga oplazil, pri tem pa je 48-letnik padel po vozišču in se poškodoval.

66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, je nato čelno trčil v tretje motorno kolo, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni avstrijski motorist. V silovitem trčenju je oba vrglo približno deset metrov izven vozišča, oba pa sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Po prometni nesreči so 48-letnega avstrijskega motorista, ki si je pri padcu zlomil nogo, reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Preiskava se nadaljuje

O prometni nesreči je policija obvestila preiskovalno sodnico in državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti sicer nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin tragične nesreče na Kobariškem, zato bodo lahko javnosti več podrobnosti posredovali kasneje, so še navedli na novogoriški policijski upravi.

NaDlani.si; Foto: PGD Kobarid