• C Novo mesto
  • 20:10
  • Pet, 22.09.2023

FOTO: V Ljubljani ponoči zagorelo v bloku, uničenih več stanovanj, evakuirali ljudi

Po požaru sta gasilca GB Ljubljana vršila gasilsko stražo.

LJUBLJANA – Policisti so bili malo pred 22. uro obveščeni o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku na območju ljubljanskih Most. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, intervencija še poteka, po doslej znanih podatkih so vsi stanovalci zapustili stanovanjski blok, poškodovan pa ni bil nihče.

“Ob 21.48 je v Clevelandski ulici v Ljubljani gorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci GB Ljubljana, PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje, Tomačevo-Jarše, Črnuče, Zalog, Bizovik, Štepanjsko naselje in Ljubljana-Vič so požar pogasili, prezračili in s termovizijsko kamero pregledali prostore. Delavec podjetja Elektro Ljubljana je izklopil električno energijo na objektu. Na kraju je bil tudi dežurni inšpektor IRSVNDN, poveljnik GZ Ljubljana in sektorski poveljnik Ljubljana Vzhod. Po požaru sta gasilca GB Ljubljana vršila gasilsko stražo,” so dogodek opisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti so kraj zavarovali in bodo z ogledom kraja pričeli, ko bo požar pogašen in vzpostavljeni varni pogoji za delo, so še zapisali.

Po poročanju portala Siol je v Novih Jaršah zagorelo v enem izmed stanovanj v zgornjem nadstropju objekta, požar pa se je nato razširil na sosednje stanovanje. Vzrok požara še ni znan.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Zajem zaslona FB