• C Novo mesto
  • 11:54
  • Ned, 13.06.2021

Zgorela še ena slovenska gorska koča! Kdo jih požiga?

Na terenu so gasilska društva Kebelj, Oplotnica, Tinje, Šmartno na Pohorju in Slovenska Bistrica.

SLOVENSKA BISTRICA – Po poročanju spletnega portala Hribovc.si je zagorelo v Domu na Osankarici. Požar se je razširil tudi na gozd. Na terenu so gasilska društva Kebelj, Oplotnica, Tinje, Šmartno na Pohorju in Slovenska Bistrica. Ponoči pa so na Upravi za zaščito in reševanje RS dodali še tole: “Ob 20.02 je zagorelo v Domu na Osankarici, občina Slovenska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Kebelj, Oplotnica, Tinje, Zgornja Bistrica, Slovenska Bistrica in Šmartno, ki so požar pogasili. V požaru je v celoti zgorel dom, gasilci so uspeli obvarovali le del stavbe, kjer se nahaja muzej. Zaradi pojava manjših žarišč so na požarišču ostali gasilci PGD Kebelj na požarni straži. Po požaru se je del objekta porušil. Škoda še ni znana, je pa velika.”

 

Kaj pravi policija?

»Včeraj zvečer, okrog 20. ure, smo bili obveščeni o požaru planinske koče na območju PP Slovenske Bistrice. V požaru večjega obega ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja premoženjska škoda. Na kraju so še v zgodnjih jutranjih urah posredovali gasilci, ker požar še ni bil v celoti pogašen,« so policisti sporočili javnosti.

Kriminalisti PU Maribor bodo danes, skupaj s strokovnjaki NFL, pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka. Policisti v tem času zbirajo in preverjajo ostale okoliščine dogodka.

Požar povsem uničil Frichaufov dom na Okrešlju

Spomnimo, februarja letos je zgorela že Mozirska koča na Golteh, novembra 2019 je požar povsem uničil Frichaufov dom na Okrešlju.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona