• 19.71C Novo mesto
  • 15:51
  • Pet, 05.06.2020

Huda nesreča, poškodovanko so izrezali iz avta – FOTO

V noči na soboto se je na cesti Novo mesto–Trebnje pri naselju Grm zgodila huda prometna nesreča. Pri tem se je poškodoval en udeleženec, ki so fa trebanjski reševalci oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

TREBNJE – Gasilci PGD Trebnje in GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo in očistili cestišče.

Se je pa na facebooku oglasila ena od prič nesreče, ki je bila razočarana nad tem, da so se gasilci na kraj vozili kar 40 minut po klicu. “Do prihoda reševalcev smo skrbeli za poškodovano le tisti, ki smo takrat naleteli na kraj dogodka. Policisti pa v marici ne premorejo niti ene dekice, da bi poškodovano malo pokrili, saj je reva drgetala od mraza, kljub slečenim jaknam, ki smo jih lahko nudili mi,” je zapisala.

Trebanjski gasilci so ji prijazno odgovorili, da ne pozna in ne razume načina aktiviranja njihove prostovoljne gasilske enote. “Vsekakor pozen prihod na kraj ni naša krivda. Prijava za ta dogodek na številko 112 je bila podana ob 0:15, naša enota pa je bila aktivirana ob 0:35, kar se vidi s priložene slike pozivnika, s katerim smo aktivirani. Prva prijava je bila, da se je nesreča zgodila pri krožnem križišču v Mirni Peči. Glede na kraj dogodka je bila aktivirana gasilska enota GRC Novo mesto in reševalna postaja Novo mesto. Ker pa so zaradi napačne prijave lokacije nesreče, za kar je mimogrede odgovoren prijavitelj nesreče (ali prijaviteljica), kraja nesreče niso našli, so iskanje nesreče razširili na občino Trebnje, kjer so ob 0:35 prišli na pravi kraj prometne nesreče in takoj aktivirali tudi našo enoto, ki posreduje na tem območju,” so zapisali.

Vir: PGD Trebnje, M. S.
Foto: PGD Trebnje