• 6.36C Novo mesto
  • 03:56
  • Sre, 20.11.2019

Izsili prednost kolesarju

V Dolenjskih Toplicah se je lažje poškodoval 15-letni kolesar, potem ko je voznik osebnega avta izsilil prednost. V Novem mestu pa so nepridipravi za 400 evrov oškodovali kolesarja.

NOVO MESTO – Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 147 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Tatvina  kolesa
V ponedeljek, 16. 6. popoldan, je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo s stojala za kolesa odtujil odklenjeno moško kolo znamke Fausto copi. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Vlom v garažo
Med 15. 6. in 16. 6. je v okolici Črnomlja nekdo vlomil v garažo in odtujil električne vodnike, kosilnico, ročni vrtalni stroj in krožno žago. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1000 evrov.

Poškodovan kolesar
Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 16. 6. popoldan obveščeni o prometni nesreči v Straži. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 57-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost 15-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Vir: Policijska uprava Novo mesto