• C Novo mesto
  • 07:53
  • Sre, 29.06.2022

Izsledili in prijeli tatove

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 9. 2. 2015

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 98 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju in Trebnjem so zasegli vozila dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

KRIMINALITETA

IZSLEDILI IN PRIJELI TATOVE

Novomeški policisti so bili 9. 2. popoldan obveščeni, da so neznanci iz prodajalne v Novem mestu odtujili zaboj piva in pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili in prijeli štiri osumljence. Pri pregledu vozila so našli ukradene predmete. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

VLOMI IN TATVINE

V kraju Planina pri Raki so neznanci oškodovancu odtujili bakrene dele kotla za žganjekuho.

V Trebnjem je 9. 2., med 10. in 14. uro, nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 1000 evrov.

9. 2. popoldan je v Krškem neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

NEZAKONITO PRESTOPILA DRŽAVNO MEJO

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Bosne in Hercegovine, ki sta nezakonito prestopila državno mejo preko reke Breganice. Prijeli so tudi 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je tujcema nudil pomoč in ju nameraval z osebnim avtomobilom odpeljati proti Ljubljani. Med postopkom so policisti ugotovili, da za 28-letnega in 32-letnega državljana velja ukrep prepovedi vstopa na schengensko območje. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge. 28-letnega in 32-letnega tujca bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto