• 7.46C Novo mesto
  • 15:38
  • Tor, 12.11.2019

Kolesar izgubil kontrolo in trčil v drog javne razsvetljave

Novomeški policisti so v ponedeljek posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 130 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče s premoženjsko škodo.

NOVO MESTO – V Krškem so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli osebni avtomobil. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Osemkrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, obravnavali pa so tudi sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Ukvarjali so se tudi s požarom in najdbo neeksplodiranega ubojnega sredstva.

Kolesar se je poškodoval

V ponedeljek dopoldne se je v Srebrničah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen kolesar. Moški (69) je kolesaril proti Novemu mestu, v Srebrničah pa zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in trčil v drog javne razsvetljave. Poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi

Neznanci so v ponedeljek vlomili tudi v dve stanovanji na Ragovski in Jakčevi ulici. Ukradli so prenosni računalnik, dokumente in nakit ter lastnika oškodovali za približno 4500 evrov. Nekdo pa je vlomil tudi v gospodarski objekt in s seboj odnesel nahrbtno kosilnico. Lastnika je s tem oškodoval za 700 evrov. Vir: PU Novo mesto