• C Novo mesto
  • 01:48
  • Ned, 22.05.2022

Kombi z migranti trčil v semafor, ena oseba umrla

V nesreči je umrl eden izmed potnikov v kombiju, v katerem je bilo poleg voznika še šest oseb.

LJUBLJANA – V prometni nesreči, ki se je zvečer zgodila na Trgu mladinskih delovnih brigad v Ljubljani, je umrla ena oseba. Po prvih podatkih voznik kombija, ki naj bi prevažal migrante, vse od primorske avtoceste ni ustavil na znake policije, nato pa trčil v semafor. V nesreči je umrl eden izmed potnikov v kombiju, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po prvih podatkih policije voznik kombija pri vožnji po primorski avtocesti in nato še na Tržaški cesti v Ljubljani ni ustavljal na znake policije. Nato pa je na Trgu mladinskih delovnih brigad trčil v semafor.

V nesreči je umrl eden izmed potnikov v kombiju, v katerem je bilo poleg voznika še šest oseb. Šlo naj bi za migrante, ki so v Sloveniji prišli nezakonito. Njihova identiteta še ni potrjena,voznik pa je po prvih podatkih državljan Kosova, ki so mu odvzeli prostost.

Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče. Ogled, ki se ga bosta udeležila pristojni državni tožilec in preiskovalni sodnik, in zbiranje obvestil trenutno še poteka, zato več informacije policisti še ne morejo posredovati.

Cesta na kraju nesreče je zaprta, obvoz je urejen.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www