• -0.86C Novo mesto
  • 20:43
  • Sob, 14.12.2019

Kriminalisti odkrili vzrok požara v Straži

Svoje delo je opravil tudi Štab civilne zaščite, ki je nemudoma izdal opozorilo, da ljudje v okolici požara zaprejo okna in se zadržujejo v notranjosti.

STRAŽA – Danes okoli 13.00 ure je komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto zaključili z ogledom kraja požara. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi uporabe plinskega rezalnika pri odstranjevanju cevne inštalacije. Glede na to, da je bila v teh prostorih prej lakirnica, odprtega ognja oziroma takšnega načina ne bi smeli uporabljati. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti bodo kazensko ovadili 30-letnika iz okolice Ljubljane.

Po prvih ocenah je v požaru, ki so ga dokončno pogasili šele proti jutru, nastalo za več kot 300.000 evrov škode.

Spomnimo:

„Ob 18.28 je v ulici Na žago v Straži zagorelo ostrešje v skladišču lesnih izdelkov v prostorih bivšega Novolesa. Požar so gasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Vavta vas, Dolenja Straža, Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Kamence in Dolenjske Toplice, skupaj 70 gasilcev. V požaru je bilo uničenih okoli 2000 kvadratnih metrov skladiščnih površin. Do jutranjih ur so na požarišču opravljali požarno varovanje gasilci GRC Novo mesto, PGD Vavta vas in Dolenja Straža. Več o posledicah in nastali škodi bo znano tekom današnjega dneva. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe,“ so zapisali na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Svoje delo je opravil tudi Štab civilne zaščite, ki je nemudoma izdal opozorilo, da ljudje v okolici požara zaprejo okna in se zadržujejo v notranjosti.

D.P.