• 19.38C Novo mesto
  • 18:39
  • Pet, 13.09.2019

Motorist (30) trčil v drevo in obležal mrtev

Motoristična sezona se ni niti še dobro začela, pa je letos na slovenskih cestah umrlo že 12 motoristov. Danes se je na svojo zadnjo vožnjo peljal 30-letni voznik motornega kolesa, zakaj natančno je v blagem ovinku zapeljal s ceste in se zaletel v drevo, pa še ni jasno.

IDRSKO – Zgodilo se je ob 13.18. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je motorist na cesti Kobarid-Tolmin v bližini kraja Idrsko zapeljal s cestišča in obstal na travniku ob cesti. Posredovali so gasilci PGD Kobarid in PGD Tolmin, ki so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Tolmina poškodovanega motorista oživljali, vendar je ta zaradi hudih poškodb umrl na kraju samem.

Policija je temu dodala, da je 30-letni motorist z vozišča zapeljal v blagem levem ovinku, tam pa nato trčil ob drevo. Na tleh je obležal mrtev, zdravnik zdravstvenega doma iz Tolmina pa je na kraju lahko potrdil le še njegovo smrt. Zanj so odredili sodno obdukcijo, sicer pa policisti vzrok nesreče še preiskujejo. O dogodku bodo po poročanju policije obvestili tudi preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo. Vir: uprava za zaščito in reševanje, policija, M. S.