• 17.66C Novo mesto
  • 20:28
  • Ned, 15.09.2019

Motorista so dlje časa oživljali, vendar zaman

Sončno petkovo popoldne je na plan zvabilo tudi motoriste. A tokrat se je 72-letni motorist na vožnjo podal zadnjič, saj je umrl na kraju nesreče.

BOVEC – Na cesti Bovec-Predel so pod vasjo Strmec ob 13.35 ob cestišču v jarku opazili motorista. Mimoidoči vozniki so ga na kraju oživljali, nato pa so z oživljanjem do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Tolmina nadaljevali gasilci PGD Bovec. Ti so zavarovali tudi kraj nesreče in usmerjali promet, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Policisti so sporočili, da je s cestišča zapeljal tuji voznik motornega kolesa, ki pa po nesreči ni kazal znakov življenja. Po prvih ugotovitvah je 72-letni motorist, državljan Nemčije, vozil iz smeri Loga pod Mangartom proti naselju Strmec, med vožnjo pa je v levem ovinku zapeljal desno v betonski kanal.

Prisotni so motorista na kraju dlje časa oživljali, vendar je kljub temu umrl. Zdravnik je zanj odredil sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Okoliščine prometne nesreče četrte kategorije bovški policisti še preiskujejo. Vir: uprava za zaščito in reševanje, PU Nova Gorica