• 25.44C Novo mesto
  • 16:43
  • Čet, 18.07.2019

Na avtocesti ugasnilo življenje 36-letne voznice

Na gorenjski avtocesti se je v sredo zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ugasnilo življenje 36-letne voznice osebnega avtomobila. Ta je zapeljala na odstavni pas in trčila v nabrežino.

VODICE – Ob 19.17 se je pred odcepom za Vodice zgodila nesreča, v kateri je bilo udeleženo le eno osebno vozilo. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili mrtvo osebo in odklopili akumulator, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Na kraju so posredovali tudi reševalci in policisti.

Ti so sporočili, da naj bi 36-letna voznica osebnega vozila znamke Volkswagen polo zapeljala s prehitevalnega pasu desno na odstavni pas in nato s sprednjim delom vozila trčila v nabrežino. Po trčenju se je vozilo večkrat prevrnilo, nato pa obstalo na odstavnem pasu avtoceste. V nesreči je voznica utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju samem. Policisti zboranje obvestil še nadaljujejo, prav tako z ugotavljanjem natančnejših okoliščin trčenja. Vir: Uprava za zaščito in reševanje, PU Ljubljana.