• C Novo mesto
  • 02:33
  • Ned, 22.05.2022

Na Dolenjskem več prometnih nesreč z opitimi vozniki

V Krškem je v sredo nekaj pred 18. uro voznik trčil v objekt ob stanovanjski hiši.

NOVO MESTO – Novomeški policisti so v sredo obravnavali štiri prometne nesreče, ki so jih povzročili opiti vozniki. Odvzeli so jim vozniška dovoljenja, izdali plačilne naloge in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Opiti vozniki so letos na Dolenjskem sicer povzročili že 149 prometnih nesreč, kar je 19 odstotkov več kot lani.

V Krškem je v sredo nekaj pred 18. uro voznik trčil v objekt ob stanovanjski hiši. Policisti so ugotovili, da je 49-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste po travi in trčil v objekt. Voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Na Šmihelski cesti v Novem mestu pa je okoli 18. ure voznik trčil v prometni znak in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je 59-letnik zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na otok za umirjanje prometa in trčil v prometno signalizacijo. V litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola.

Krške policiste pa so okoli 20. ure obvestili o nevarni vožnji voznice osebnega avtomobila, ki naj bi vijugala po vozišču, potem pa povzročila prometno nesrečo in nadaljevala z vožnjo. Na podlagi opisa vozila so jo izsledili in ustavili ter ugotovili, da je 48-letnica v Brestanici v krožnem križišču izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drog javne razsvetljave. V nesreči se ni poškodovala, je pa imela v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola.

Delo so imeli tudi trebanjski policisti, ki so okoli 14. ure med kontrolo prometa v Šentrupertu ustavili 46-letnega voznika. Ta ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil brez nameščenih registrskih tablic so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Opiti vozniki so letos na tem območju povzročili že 149 prometnih nesreč, kar je 19 odstotkov več kot lani. V teh nesrečah sta dve osebi izgubili življenje. Od leta 2013 je v nesrečah, ki so jih povzročili opiti vozniki umrlo 28 ljudi. Predvsem skrbi dejstvo, da delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč narašča, zato na PU Novo mesto voznike ponovno pozivajo, naj vozijo le trezni.

Policisti bodo tudi v naslednjih dneh bolj pogosto preverjali psihofizično stanje voznikov, so napovedali.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www

cvetličarna