• 7.51C Novo mesto
  • 23:29
  • Tor, 12.11.2019

Na Jablanici tudi s psi iskali pogrešano osebo

Petek je bil za mnoge gasilce, reševalce in druge pester. Iskali so dve pogrešani osebi in tudi nekaj planincev, ki so se izgubili v naših gorah. Na srečo se je iskalna akcija na Jablanici pri Sevnici končala dobro.

JABLANICA – Iskalna akcija pogrešane osebe pod vodstvom policije se je začela ob 15.43. Posredovali so vodniki reševalnih psov, ki so pregledali bližnjo okolico hiše in sosednjega objekta v premeru približno 200 metrov. Osebo so policisti kmalu našli, sevniški reševalci pa so jo na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

So pa pogrešanega človeka popoldne iskali tudi okoli gradu Strmolj v občini Cerklje na Gorenjskem. Pri tem so pomagali tudi potapljači, vendar pogrešanega niso našli.

Izgubljeni v gorah

Medtem je v naših gorah zašlo kar nekaj planincev. Ob 14.06 sta se na območju Hude peči v občini Solčava izgubila dva. Posredovali so pripadniki GRS Celje, ki so planinca našli pod vrhom Hude peči in ju varno prepeljali v dolino. Poškodovanih ni bilo. Proti večeru pa se je pod Žvižgovcem v občini Solčava zaplezal in nato še zašel tuj planinec. Regijski center za obveščanje Celje je ugotovil točno lokacijo osebe, nato pa so posredovali reševalci GRS Postaje Celje, ki so dostopili do planinca ter ga nepoškodovanega, a prezeblega pospremili na varno v dolino. Vir: uprava za zaščito in reševanje, M. S.